Vca opleiding

Meer informatie aanvragen over de VCA opleiding
Opleiding

VCA opleiding

Werk jij of jouw bedrijf met verhoogd risico op lichamelijk letsel en wil jij verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid dan dien je in het bezit te zijn van een geldig Basisveiligheid VCA certificaat. De VCA cursus is te volgen in twee varianten, de standaard variant en de E-learning variant. Doel van de cursus is kennis van veiligheid en dit praktisch kunnen toepassen in situaties waar goederen worden geladen en gelost of andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Beide klassikale cursussen worden gehouden op locatie in Elsloo.

Basisveiligheid VCA

Deze cursus die bestaat uit twee dagdelen begint in de ochtend om 08:00 en eindigt einde van de middag rond 16:00. Deze cursus omvat examenonderwerpen zoals wetgeving, procedures en preventie. Bekijk alle examenonderdelen. U ontvangt een uitgebreid VCA theorieboek als handig naslagwerk naast de VCA cursus modules. De klassikale cursus kan in praktijk langer duren dan het aantal nascholingsuren die hiervoor staan.

E-learning Basisveiligheid VCA

Bij de E-learning variant bestudeer je zelf op voorhand van de klassikale cursus de theorie van de VCA opleiding. 10 dagen voor de klassikale cursus ontvang je online code waarmee je digitaal de E-learning module kunt volgen. U bent verplicht om de gehele module van 5-6 uur te doorlopen. Voor aanvang van de klassikale les wordt de kennis van de E-learning module getest, bij onvoldoende kennis geen deelname. . De klassikale cursus kan in praktijk langer duren dan het aantal nascholingsuren die hiervoor staan.

Meer informatie aanvragen Direct inschrijven

 Opleidingsbrochure

Meer over

Stap voor stap

 1. VCA cursusdag of E-learning
  Cursusdag van 8:00 tot einde middag waarbij alle onderdelen aan bod komen zoals onder andere wetgeving, procedures en preventie. Ook kunt u kiezen voor een E-learning variant waarbij u de leerstof zelf dient te bestuderen alvorens het examen. U bent verplicht de gehele E-learning module te doorlopen. De klassikale lessen of e-learning kunnen in praktijk meer uren in beslag nemen dan het aantal nascholingsuren die ervoor staan.
 2. Bewijs van deelname en theorie examen
  Na het succesvol volgen van de VCA cursus krijgt iedereen een Bewijs van Deelname aan de cursus. Ook kan er gekozen worden voor het VCA examen voor het behalen van het VCA-certificaat.
Waarom Osseforth?

Zelf lessen plannen

Geen wachttijd

Direct beginnen aan je opleiding.

Zelf lessen plannen

Grootste rijschool van Limburg

 Met groot aanbod beroepsopleidingen.

Zelf lessen plannen

Erkende VCA

Examen via erkende examenorganisatie.

Direct een cursus plannen?

Behaal hier jouw VCA Certificaat

Beschikbaarheid

Theorie

Theorie

De cursus bestaan uit een theoriegedeelte waar alle onderwerpen van de VCA examenonderwerpen naar voren komen. Hierbij krijg je kennis over de volgende onderwerpen:

 • Wetgeving en aansprakelijkheid
 • Gevaren en ongevallen
 • Veiligheidsgedrag
 • Gevaarlijke stoffen
 • Noodsituaties
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Fysieke risico’s
 • Beoordelen van noodsituaties
Examen

Examen VCA opleidingen

Aansluitend aan de opleiding is de mogelijkheid om een examen af te leggen voor een VCA-certificaat. Hiervoor geldt een meerprijs per examen. Dit vind plaats op het einde van de cursusdag of wordt in overleg met jou op een ander moment geplant. Het examen wordt afgenomen door een erkende examenorganisatie. Het gecertificeerde VCA VOL examen duurt 60 tot 90 minuten. Drie dagen na het examen ontvangt u de uitslag en tien dagen na het examen uw certificaat en VCA pas. Het Basisveiligheid VCA certificaat is 10 jaar geldig in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Naast het diploma ontvangt u ook een gratis digitaal pasje. Zo kan je jezelf via je mobiel altijd certificeren.

Tarieven
Bezig met laden...
Pakketten
VCA Basis
 • Dagopleiding
 • Voor werknemers
 • Inclusief lunch
 • Exclusief btw
Informatie aanvragen
€209,00
VCA Vol
 • Dagopleiding
 • Voor leidinggevenden
 • Inclusief lunch
 • Exclusief btw
Informatie aanvragen
€225,00
Online reserveren
In de onderstaande cursusagenda kan een onderscheid gemaakt worden tussen particulier en zakelijk.
Als particulier betaalt u bij Osseforth geen btw. Wilt u een cursus boeken als zakelijke klant? Dan komt er wel btw bij.
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur