Koeriersopleiding

Opleiding
Meer informatie aanvragen over de koeriersopleiding
Meer over

Koeriersopleiding

Door de groei van e-commerce is de vraag naar koeriers toegenomen. De koerier heeft als belangrijkste taak: het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading. Hij stemt zijn communicatie te allen tijde af op de klant of functionaris waarmee hij te maken krijgt. De rol van de koerier is daarnaast ook signalerend. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste documenten en het routeplan bij het voorbereiden en afhandelen van de rit. Daarnaast heeft hij een rol in het signaleren van onvolkomenheden aan de lading en de bestelauto.

Transport- en logistieke bedrijven zetten in deze tijd steeds meer koeriers in. Koeriers zijn het visitekaartje van het bedrijf richting de klant, niet alleen aan de deur, maar ook onderweg. Daarvoor heeft Transportopleider de koeriersopleiding ontwikkeld. Deze 2-daagse training voorziet de koerier van handvaten voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Zo richt de training zich o.a. op ‘best practices’, beroepshouding, het terugdringen van schades, brandstofgebruik, documentatie en veilig deelnemen aan het verkeer.

Meer informatie aanvragen

 

Direct een cursus plannen?

De koerier heeft als belangrijkste taak: het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading

Beschikbaarheid

Stap voor stap

  1. Theorie
    1 dag theorie (2 dagdelen) (groepsplanning) 08:30 tot 16:30 (2x 15min ochtend en middag & 30min. middagpauze.

  2. Praktijk

    Op locatie klant 08:00 tot 12:00 uur of 13:00uur tot 17uur op individuele basis

  3. Examen
    Blok van 1 uur inplannen (examen vindt plaats gedurende de praktijkrit. Meer informatie verkrijg je tijdens de praktijktraining train de trainer.
Waarom Osseforth?

....

Geen wachttijden

Direct kunnen beginnen met jouw koeriersopleiding

....

Transportopleider

Aangesloten bij Transportopleider, cursus door heel het land mogelijk

Theorie

Onze training is opgezet aan de hand van de toetsmatrijs STL Vakbekwaam Koerier. Hierin zijn de volgende kerntaken bepaald.

De deelnemer:
1. Bereidt de rit voor
2. Vervoert en bezorgt de lading
3. Handelt de rit af Inhoud

Dag 1

Deze klassikale dag wordt gegeven op basis van peer education. Afhankelijk van de groep deelnemers worden bepaalde onderwerpen uitvoerig of juist beperkt behandeld. De dagelijkse praktijk van de deelnemers staat hierbij centraal. De trainer achterhaalt de opleidingsbehoeften bij de deelnemer en brengt hierdoor een afwisselend en leerzaam trainingsprogramma.

Dag 2

Deze dag bestaat uit één dagdeel praktijktraining en beoordeling. Tijdens deze praktijktraining wordt ingezet op schadepreventief rijden en omgaan met ADA-systemen. De deelnemer rijdt een rit uit de dagelijks praktijk. Hierbij is de deelnemer verantwoordelijk voor een rijklaarcontrole van het voertuig, het ophalen en wegbrengen van de lading, laden en lossen en manoeuvreren, de afhandeling op het laad- losadres en rijden in diverse verkeersomstandigheden.

 

 

Online reserveren
In de onderstaande cursusagenda kan een onderscheid gemaakt worden tussen particulier en zakelijk.
Als particulier betaalt u bij Osseforth geen btw. Wilt u een cursus boeken als zakelijke klant? Dan komt er wel btw bij.
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur