Lzv opleiding

Opleiding
Meer informatie aanvragen over de LZV opleiding
Meer over

LZV opleiding

De opleiding voor het LZV certificaat wordt gevolgd op locatie in Elsloo, examen vind plaats bij CBR. Om deel te nemen aan de LZV opleiding dien je een geldig CE rijbewijs met Code 95 te hebben, minimaal 5 jaar ervaring met besturen van CE voertuigen, geen rijontzegging of ongeldigheid rijbewijs te hebben gehad 3 jaar voor examen. De cursusduur is 1 dag voor één cursist en 2 dagen voor twee cursisten. De opleiding telt voor maximaal 7 uur mee voor de nascholingsuren.

Meer informatie aanvragen Opleidingsbrochure

Stappenplan

  1. Theorie 
    De LZV opleiding begint met een theoriegedeelte met onderwerpen zoals wetgeving, houding en gedrag. Dit wordt afgesloten met een mondeling examen.
  2. Praktijk
    Leren om te rijden met een lang en zwaar voertuig op de openbare weg.
  3. Examen
    Opleiding wordt afgerond met een mondeling theorie examen en een praktijkexamen waarin de rit verantwoord en veilig afgerond dient te worden. Uitvoering van de rijklaarcontrole, HNR en bijzondere manoeuvres worden hierbij getoetst. Opleiding telt voor maximaal 7 uur mee voor nascholing.
Waarom Osseforth?

Zelf lessen plannen

Uniek in Limburg
Een van de weinige LZV opleiders in Limburg. 

Zelf lessen plannen

Grootste rijschool van Limburg
Groot aanbod beroepsopleidingen.

Zelf lessen plannen

Eigen LZV voertuig
Osseforth beschikt over een eigen LZV voertuig.
Examen

Examen LZV

De LZV opleiding bestaat uit twee examens, een mondeling theorie examen en een praktijkexamen. Tijdens het theorie examen wordt je mondeling getoetst op vragen die betrekking hebben op wet- en regelgeving specifiek voor LZV voertuigen. Het praktijkexamen bevat een examenroute waarin gekeken wordt naar uitvoering van de rijklaarcontrole, HNR en bijzondere manoeuvres.

Online reserveren
In de onderstaande cursusagenda kan een onderscheid gemaakt worden tussen particulier en zakelijk.
Als particulier betaalt u bij Osseforth geen btw. Wilt u een cursus boeken als zakelijke klant? Dan komt er wel btw bij.
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur