Over ons

8.9
2776

beoordelingen

Osseforth opleidingen

Al meer dan 45 jaar een begrip in Limburg. Van scooter en motor tot vrachtwagen en tractor. Wij, Osseforth Opleidingen, leiden al meer dan 4 decennia lang kandidaten op voor hun rijbewijs. We bieden door heel Limburg onze opleidingen aan vanaf 4 locaties in Elsloo, Heerlen, Maastricht en Venlo. Naast bijna alle rijopleidingen bieden we ook veel cursussen, Code 95 en logistieke opleidingen aan. Osseforth Opleidingen is de trendsetter in opleidingen en trots ondernemer in de regio.

Een echt familiebedrijf

Al meerdere generaties lang delen wij de Osseforth cultuur en optimale rijbeleving. Van bestuurder op cursist en van generatie op generatie.

Een echt familiebedrijf
Liv Osseforth
Frank Osseforth
Lara Osseforth
Over Osseforth

A long time ago... in 1977 begon het allemaal met één enkele lesauto, toen onder de naam Autorijschool Osseforth. Meer dan 45 jaar later zijn we gegroeid tot de opleider van velen rijopleidingen, beroepsopleidingen en (nascholings)cursussen met vestigingen verspreid door heel Limburg.

1977
Het begin

Begin 1977 start Herman Osseforth zijn eigen rijschool onder de naam ‘Autorijschool Osseforth’. Na een tijd van militaire dienst waarbij Herman werd opgeleid tot rij-instructeur keerde hij terug in de burgermaatschappij waarbij hij naast zijn baan als chef expeditie bij een groothandel in de avonduren rijlessen gaf. Deze bijbaan groeide uit tot een hoofdbestaan en zo begon Herman in 1977 zijn eigen rijschool.

1981
Schakellesauto's

Inmiddels rijden er 2 schakellesauto’s, deze wordt aangevuld met een automaat lesauto.

1993
Overname

Frank Osseforth neemt de rijschool over van zijn vader en de rijschool wordt hernoemd naar ‘Verkeersschool Osseforth’. De op dat moment 21-jarige Frank krijgt de leiding over de rijschool die inmiddels uit circa 6 lesauto’s bestaat. Herman stopt vanwege rugklachten en zal daarna een aantal uren op de automaat gaan lesgeven en begin 1996 ook op de vrachtwagen. In September 1996 overlijdt Herman op 49 jarige leeftijd.

1996
Beroepsopleidingen

Verkeersschool Osseforth gaat zich naast rijopleidingen voor particulieren ook richten op beroepsopleidingen. De eerste opleidingen voor vrachtwagen (C) en aanhanger (BE) worden in 1996 toegevoegd.

1998
Verhuizing

De rijschool verhuist van een keuken in een woonhuis  naar een nieuw kantoor in Geleen naast de CBR oproeplocatie. Op deze locatie is plek voor het parkeren van alle voertuigen incl de Vrachtwagencombi.

2000
Samenwerking

Osseforth gaat de samenwerking aan met de ANWB Rijopleiding en wordt franchisenemer voor Zuid Limburg en 4 jaar later voor heel Limburg. Het betreft alleen de auto rijopleidingen.

2003
ANWB vestiging

In 2003 wordt gestart met een ANWB pand in Maastricht in het Leeuwenborgh college. Dit is  de eerste separate ANWB vestiging.

2006
Locatie Elsloo

Aankoop van de huidige locatie in Elsloo. Dit weiland wordt omgetoverd tot een groot motoroefenterrein van 5000m2 waar het CBR ook haar examens komt afnemen. Uniek voor die tijd. Osseforth wordt in 1 klap marktleider in Limburg voor de motor.
Vanaf 2010 wordt dit terrein ook gebruikt voor praktische toetsen voor de Vrachtwagen en bus.

2008
Verhuizing

Oplevering van het kantoorpand in Elsloo naast het oefenterrein. Hiermee verhuist de hoofdvestiging officieel van Geleen naar Elsloo. We starten met het dubbele aan m2 voor kantoren, theorielokalen, kantines en een loods.

2009
Logistieke opleidingen

Start heftruckopleidingen in de nieuwe loods. Aanvankelijk werd deze loods gebruikt voor te parkeren, maar nu uitsluitend  voor de heftruck- en reachtruckopleidingen.

2010
Venlo

Opening van ANWB pand in Venlo waardoor de B leerlingen kunnen worden bediend in Venlo, Roermond en Weert.

2014
Beste opleider

Door het brede aanbod aan opleidingen wordt in 2014 de naam verander in Osseforth Opleidingen. Ook wordt dit jaar de prijs gewonnen tot Beste opleider van Nederland  in de categorie ‘Inkoop en logistiek”. ( voor de heftruckopleidingen)

2016
Locatie Heerlen

Aankoop van de locatie Peppermill in Heerlen. Dit is meteen de start voor een 2e Osseforth kantoor met theorielokaal en een 2e eigen motoroefenterrein. Dit terrein wordt ook verhuurd aan het CBR voor andere rijscholen.

2020
Nieuwe locatie Maastricht

Aankoop nieuwe vestiging op de Scharnerweg in Maastricht.  Deze wordt vanaf april 2023 gebruikt voor de ANWB locatie in Maastricht. Motor, scooter, BE en code 95 zal dan ook vanaf deze vestiging gaan plaatsvinden.

2021
Transportopleider

Osseforth Opleidingen gaat samenwerking aan met Transportopleider.nl. Dit is een coöperatie van 12 grote en kwalitatieve Vrachtwagenrijscholen in Nederland met een eigen softwareprogramma, opleidingsprogramma en nieuwe verkoopkanalen.

2022
Fusie ANWB

1 Maart 2022. Fusie tussen ANWB en Osseforth voor de categorie B. Beide bedrijven worden te complex om naast elkaar te voeren. ( 30 lesauto’s worden allemaal uniform in de witte kleur gezet gedurende het jaar) 6 rode lesauto’s blijven over voor de motor, instructeursopleiding en taxi-opleiding.