ADR-opleiding

Meer informatie aanvragen over de ADR opleiding
Opleiding

ADR opleiding

Osseforth biedt verschillende ADR opleidingen aan waarbij je leert om te gaan veilig te werken met gevaarlijke stoffen. Wij hebben ervaren en enthousiaste instructeurs die de stugge materie tot leven brengen en laten aansluiten op de praktijk. Het ADR certificaat is 5 jaar geldig en mag meetellen voor maximaal 14 nascholingspunten.

U01-4 ADR certificaat basis (2 zaterdagen)

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen,  optreden bij onregelmatigheden en  hoe te handelen in verschillende situaties.

U01-4 ADR certificaat basis + tank (3 zaterdagen)

De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften.

U100-2 ADR certificaat basis verlenging (1,5 zaterdag)

Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de meest recente wijzigingen. Het spreekt voor zich dat de verlengingstoets alleen afgelegd kan worden als je in het bezit bent van een geldig ADR certificaat. Is het certificaat niet meer geldig, dan moet je overnieuw beginnen en kiezen voor de hierboven genoemde cursussen 1 of 2.

U100-2 ADR certificaat basis + tank verlenging (2,5 zaterdag)

Ook hier geldt, om een geldig ADR-certificaat te behouden, er elke vijf jaar een velengingstoets afgelegd dient te worden. Met dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven

Meer informatie aanvragen

Meer over

Direct een cursus plannen?

Leer hoe je om moet gaan met gevaarlijke stoffen.

Beschikbaarheid

Stap voor stap

 1. Theorie
  De ADR opleiding begint met een theoriegedeelte dat bestaat uit alle belangrijke elementen zoals kennis, regels en classificaties.

 2. Praktijk

  Na de theorie wordt de geleerde theoretische kennis in de praktijk gebracht met ondedelen als eerste hulpverlening, brandbestrijding etc.

 3. Examen
  De opleiding wordt getoetst aan de hand van een schriftelijk examen. Een ADR-certificaat is vijf jaar geldig. Voordat de datum afloopt is een verlengingstoets noodzakelijk. Als het certificaat eenmaal verlopen is dan moet de gehele cursus overnieuw gevolgd worden. 
Waarom Osseforth?
 icon checkmark
Erkende ADR opleiding 


Gehele opleiding bij Osseforth als erkende ADR opleider. 

Zelf lessen plannen

Grootste rijschool van Limburg

Groot aanbod beroepsopleidingen.

Examen

Examen

De cursus vindt plaats op locatie in de vestiging in Elsloo en het examen vind plaats in Maastricht of Asten. Aan het eind van de praktische dagdelen wordt de opleiding getoetst aan de hand van een schriftelijk examen. Hiermee kan het ADR certificaat behaald worden die 5 jaar geldig is. Een verlengingstoets is noodzakelijk voordat het huidige certificaat is verlopen anders dient...?

Tarieven
Bezig met laden...
Pakketten
ADR Basis
 • Twee zaterdagen cursus
 • Inclusief examen
 • Inclusief lunch
Informatie aanvragen
€431,25
ADR Basis Herhaling
 • 1,5 zaterdag cursus
 • Inclusief examen
 • Inclusief lunch tijdens de volledige cursusdag
Informatie aanvragen
€331,25
ADR Basis + Tank
 • Drie zaterdagen cursus
 • Inclusief examen
 • Inclusief lunch
Informatie aanvragen
€630,95
ADR Basis + Tank herhaling
 • 2,5 zaterdag cursus
 • Inclusief examen
 • Inclusief lunch tijdens de volledige cursusdag
Informatie aanvragen
€500,95
Online reserveren
In de onderstaande cursusagenda kan een onderscheid gemaakt worden tussen particulier en zakelijk.
Als particulier betaalt u bij Osseforth geen btw. Wilt u een cursus boeken als zakelijke klant? Dan komt er wel btw bij.
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur