VCA Limburg

VCA certificaat behalen in Limburg

Het behalen van jouw VCA certificaat is de sleutel tot veiligheid op de werkvloer. Osseforth Opleidingen is dé specialist in VCA cursussen in Limburg, waaronder Geleen, Heerlen, Kerkrade, Maastricht en Sittard. Wij streven naar deskundigheid en praktijkgericht leren door in te zetten op kwaliteit, veiligheid en succes.

Met jarenlange ervaring in hoogwaardige trainingen zijn wij jouw betrouwbare partner om dat felbegeerde VCA certificaat te behalen in Limburg. 

VCA cursus inplannen

Osseforth

VCA cursus Limburg

Onze VCA cursus in Limburg bevat twee dagdelen en wordt gegeven op onze locaties in Elsloo. Naast praktijkgerichte kennis ontvang je ook een uitgebreid VCA-theorieboek als handig naslagwerk. De VCA training is samengesteld door ervaren instructeurs en specialisten in VCA en Arbowet en voldoet ruimschoots aan de gestelde eisen. De VCA-cursus kan ook worden gekoppeld aan de Code 95 cursus en staat voor 7 nascholingsuren.

De cursus behandelt grondig diverse onderwerpen, waaronder veiligheidsprocedures, risicoanalyse, voorbereiding op noodsituaties, gevaarlijke stoffen, gevaren, risico’s en preventie. Onze doelgerichte aanpak zorgt dat jij moeiteloos jouw VCA certificaat in Limburg kunt behalen.

Soorten VCA cursussen

Er zijn verschillende VCA cursussen, die gericht zijn op specifieke doelgroepen en niveaus. Bij Osseforth Opleidingen bieden we onder andere de VCA cursussen basis VCA, VOL-VCA en VCA basis e-learning.

Basis VCA cursus

Deze cursus is bedoeld voor operationele medewerkers en leidinggevenden die werkzaam zijn bij aannemers of in branches met verhoogde veiligheidsrisico's.

VOL-VCA cursus

Deze cursus richt zich specifiek op leidinggevenden en zzp'ers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op de werkvloer.

VCA Basis E-learning

Een online variant van de Basis VCA-cursus die cursisten de flexibiliteit biedt om op hun eigen tempo te studeren. Je ontvangt een online code waarmee je digitaal de E-learning module kunt volgen. Je bent verplicht om de gehele module van 5-6 uur te doorlopen.

Onze vestigingen
De grootste opleider
van Limburg

Waarom is dat goed voor jou?

icoon-klok

Geen wachttijden

Begin deze week nog met lessen

icoon-kalender

Zelf lessen plannen

Blijf baas over je
eigen agenda

icoon-trofee

Beste ANWB rijschool 2022

Kwaliteit wordt beloond! 

ANWB BOVAG FAM Transportopleider
Osseforth

VCA examen Limburg

De VCA cursus wordt afgesloten met een gecertificeerd examen van 1 uur (of 1,5 uur voor VCA VOL) via een erkende examenorganisatie. Het examen wordt in overleg met jou door ons aangevraagd en vindt plaats op de locatie in Elsoo. Dit theorie-examen kan ook los worden geboekt zonder cursus. De vca cursus kan ook worden gekoppeld aan de code 95 cursus en staat voor 7 nascholingsuren.

Binnen drie werkdagen na het deelnemen aan het VCA examen ontvang je de uitslag. Geslaagd voor je VCA examen? Dan ontvang je binnen tien werkdagen jouw persoonlijke VCA-certificaat inclusief VCA-pas in creditcardformaat.

Kosten VCA cursus Limburg

De kosten voor een VCA-cursus in Limburg kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type cursus, de duur en de lesmethode (klassikaal of online). In onze cursusagenda vind je de actuele kosten voor de VCA trainingen die wij aanbieden. Je kunt je via deze pagina ook direct inschrijven voor de gewenste cursus.

Cursusagenda

Veelgestelde vragen VCA cursus

VCA

 • Hoelang duurt een VCA cursus?

  De duur van een VCA-cursus kan variëren afhankelijk van het type cursus. Bij Osseforth Opleidingen duurt een VCA cursus twee dagdelen. Het is ook mogelijk een online cursus te volgen.

 • Hoelang is een VCA certificaat geldig?

  Een VCA-certificaat is tien jaar geldig. Na deze periode moet de certificaathouder opnieuw een VCA-examen afleggen om zijn of haar kennis en bekwaamheid te toetsen en het VCA-certificaat te vernieuwen. 

 • Waar staat VCA voor?

  VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Het is een certificeringssysteem dat gericht is op het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en het minimaliseren van gezondheids- en milieurisico's binnen bedrijven. Het VCA-certificaat toont aan dat een bedrijf voldoet aan de gestelde eisen. 

 • Wanneer is een VCA-certificaat verplicht?

  Een VCA-certificaat is vaak verplicht voor werknemers die werkzaam zijn in sectoren zoals bouw- en techniek waar veiligheid, gezondheid en milieu van groot belang zijn. Het is belangrijk om de specifieke eisen van de branche, het land en de opdrachtgever te controleren om te bepalen of een VCA-certificaat verplicht is voor een bepaalde functie of opdracht. 

 • Wat is een VCA cursus?

  Een VCA-cursus is een opleiding gericht op veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) conform de VCA-richtlijnen. De cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in sectoren waar veiligheid en gezondheid van groot belang zijn. 

Klanten aan
het woord.

Bekijk alle 2787
beoordelingen 

8.9
10
Angela

Ossenforth is een fijne rijschool Bij de planning denken ze met je mee over het aantal lessen, het tijdschema en aansluitend het praktijkexamen Hele fijne lessen gehad van Theo en Arno Beiden prettig in de omgang en hebben me veel geleerd Bedankt Arno voor de laatste begeleidingslessen “bijzondere verrichtingen” en steun bij het praktijkexamen Heel erg blij met het behalen van mijn BE rijbewijs

Lees meer

23-06-2024,

10
Rowen

Top begeleiding. Precies genoeg gehad aan alle lessen die zij mij hadden aanbevolen

22-06-2024,