Rijvaardigheid

Direct plannen?

Data kiezen

Rijvaardigheid incl Het Nieuwe Rijden

Efficiënt, anticiperend rijden, energiezuinig rijden en toch vlot deelnemen aan het verkeer zijn belangrijke onderdelen tijdens het rijden. Volg deze praktijkdag en rij bewust! 

Onze opleidingen zijn maatwerk; wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van collega's/ werknemers. Neem contact op met Osseforth Opleidingen Limburg of bel direct met 046 - 423 1200.

Doel

Op de openbare weg wordt op voortgezet niveau de verkeersdeelneming geïnstrueerd: de brandstof besparende rijtechnieken, de methodiek van Het Nieuwe Rijden, “Taal van de weg”, en de kijk techniek.

Doelgroep

Ervaren chauffeurs met rijbewijs C, D en/of E.

Programma Het Nieuwe Rijden 

Onder begeleiding van de instructeur start men de nascholing met een rit op de openbare weg volgens de “oude en vertrouwde” rijstijl. Tijdens deze rit wordt het brandstofverbruik gemeten.
De principes van Het Nieuwe Rijden (HNR) met vrachtwagen worden tijdens de theorie toegelicht, waarna men wederom een rit maakt op de openbare weg, maar dan met de nieuwe rijstijl volgens Het Nieuwe Rijden met de vrachtwagen. Tijdens de ritten wordt het brandstofverbruik gemeten waarna de brandstofbesparing kan worden berekend.

Duur en waarde 

1 dag (7 uur) 

Overige bijzonderheden 

  • Bij een nascholing is inbegrepen inlogcode, koffie, thee en een lunch.
  • Het enige wat ontbreekt zijn de aan- en aanmeld kosten voor de Code 95. 
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur