Heftruck opleiding

Meer over
Opleiding

Rijlessen

Leer veilig werken met een heftruckcertificaat en volg de basisopleiding of de hercertificeringscursussen.

 • U16-2 Veiligheidscertificaat vorkheftruck

Basisopleiding van 4 dagdelen voor het behalen van het veiligheidscertificaat met slagingsgarantie. Bestaat uit theorie en praktijkgedeelte en van beide onderdelen een examen.

 • U16-2 Hercertificering vorkheftruck

Hercertificeringsopleiding in 1 dag, twee dagdelen. Opleiding bestaat uit theorie en praktijkgedeelte en een praktijkexamen.

 • U16-E Hercertificering E-learning

Hercertificeringsopleiding in 1 dag, 7 uur. Opleiding bestaat uiteen verplichte E-learning module van 4 uur die u 10 dagen voor de klassikale cursus ontvangt. Hierna volgt de klassikale cursus van 3 uur die deelgenomen mag worden na succesvol afleggen van de theorie test. Opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen

Voorwaarden

De opleiding voor heftruck is te volgen vanaf 16 jaar en op onze locatie in Elsloo. De cursus wordt in het Nederlands gegeven en beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Een vooropleiding is niet benodigd maar voor de opleiding in 1 dag is wel voldoende ervaring met de heftruck vereist. Deelnemers aan de cursus zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte veiligheidsschoenen te dragen. Hier dien je zelf voor te zorgen, veiligheidsschoenen zijn tegen betaling verkrijgbaar op de praktijklocatie.

Opleidingsbrochure

Meer over

Stap voor stap

  1. Tweedaagse basisopleiding

   Ga voor de tweedaagse basisopleiding voor het vorkheftruck veiligheidscertificaat. Al ervaring met heftrucks ga dan voor de tweedaagse hercertificering, ook mogelijk in E-learning variant. 

  2. Theorie examen

   Bij de tweedaagse basisopleiding wordt je getoetst op de theorie zoals arbeidsomstandigheden, veiligheid, inrichting en wettelijke eisen. Dit is niet benodigd voor de hercertificering. 

  3. Praktijkexamen

   Alle heftruck opleidingen worden afgesloten met een praktijkexamen waarbij het certificaat behaald kan worden. 

Waarom Osseforth?

Zelf lessen plannen

Gecertificeerde SOOB en LOCN opleider

Zelf lessen plannen

Mogelijkheden in veiligheidscertificaat en hercertificeringen

Zelf lessen plannen

Goed beoordeelde opleiding met slagingsgarantie
Examen

Theorie en examen heftruck

De heftruck basisopleiding bestaat uit een theorie en praktijkexamen. De hercertificering bestaat alleen uit een praktijkexamen. Bij het theoriegedeelte van de basisopleiding leer je de theorie achter onder andere wettelijke eisen, inrichting en middelen. Bij het praktijkexamen van de basisopleiding en hercertificering wordt je getoetst op controle, besturing, laden- en los technieken en slalom onderdelen. Het certificaat dat je behaald na positieve beoordeling is 5 jaar geldig. De minimale leeftijd om deel te nemen aan de cursus en examens is 16 jaar.

8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur