Heftruck opleiding

Opleiding

Rijlessen

Leer veilig werken met een heftruckcertificaat en volg de basisopleiding of de hercertificeringscursussen.

 • U16-2 Veiligheidscertificaat vorkheftruck

Basisopleiding van 4 dagdelen voor het behalen van het veiligheidscertificaat met slagingsgarantie. Bestaat uit theorie en praktijkgedeelte en van beide onderdelen een examen.

 • U16-2 Hercertificering vorkheftruck

Hercertificeringsopleiding in 1 dag, twee dagdelen. Opleiding bestaat uit theorie en praktijkgedeelte en een praktijkexamen.

 • U16-E Hercertificering E-learning

Hercertificeringsopleiding in 1 dag, 7 uur. Opleiding bestaat uiteen verplichte E-learning module van 4 uur die u 10 dagen voor de klassikale cursus ontvangt. Hierna volgt de klassikale cursus van 3 uur die deelgenomen mag worden na succesvol afleggen van de theorie test. Opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen.

Meer informatie aanvragen

Meer over
Meer informatie over de heftruck opleiding

STAP budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget.

Alle werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen van maximaal €1000,- per jaar. Het STAP-budget is een subsidie voor scholing voor bijvoorbeeld trainingen, cursussen of opleidingen. De overheid wil met deze regeling de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens jouw loopbaan, je hebt zo meer kans om een baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Zorg dat je de voorinschrijving voor jouw Osseforth Opleiding op tijd zodat je helemaal klaar bent voor de volgende inschrijvingsperiode bij het UWV.

Meer informatie over het STAP budget

Stap voor stap

  1. Tweedaagse basisopleiding

   Ga voor de tweedaagse basisopleiding voor het vorkheftruck veiligheidscertificaat. Al ervaring met heftrucks ga dan voor de tweedaagse hercertificering, ook mogelijk in E-learning variant. 

  2. Theorie examen

   Bij de tweedaagse basisopleiding wordt je getoetst op de theorie zoals arbeidsomstandigheden, veiligheid, inrichting en wettelijke eisen. Dit is niet benodigd voor de hercertificering. 

  3. Praktijkexamen

   Alle heftruck opleidingen worden afgesloten met een praktijkexamen waarbij het certificaat behaald kan worden. 

Waarom Osseforth?

Zelf lessen plannen

Gecertificeerde SOOB en LOCN opleider

Zelf lessen plannen

Mogelijkheden in veiligheidscertificaat en hercertificeringen

Zelf lessen plannen

Goed beoordeelde opleiding met slagingsgarantie
Examen

Theorie en examen heftruck

De heftruck basisopleiding bestaat uit een theorie en praktijkexamen. De hercertificering bestaat alleen uit een praktijkexamen. Bij het theoriegedeelte van de basisopleiding leer je de theorie achter onder andere wettelijke eisen, inrichting en middelen. Bij het praktijkexamen van de basisopleiding en hercertificering wordt je getoetst op controle, besturing, laden- en los technieken en slalom onderdelen. Het certificaat dat je behaald na positieve beoordeling is 5 jaar geldig. De minimale leeftijd om deel te nemen aan de cursus en examens is 16 jaar.

Online reserveren
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur