Veelgestelde vragen

VCA

 • Hoelang duurt een VCA cursus?

  De duur van een VCA-cursus kan variëren afhankelijk van het type cursus. Bij Osseforth Opleidingen duurt een VCA cursus twee dagdelen. Het is ook mogelijk een online cursus te volgen.

 • Hoelang is een VCA certificaat geldig?

  Een VCA-certificaat is tien jaar geldig. Na deze periode moet de certificaathouder opnieuw een VCA-examen afleggen om zijn of haar kennis en bekwaamheid te toetsen en het VCA-certificaat te vernieuwen. 

 • Waar staat VCA voor?

  VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Het is een certificeringssysteem dat gericht is op het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer en het minimaliseren van gezondheids- en milieurisico's binnen bedrijven. Het VCA-certificaat toont aan dat een bedrijf voldoet aan de gestelde eisen. 

 • Wanneer is een VCA-certificaat verplicht?

  Een VCA-certificaat is vaak verplicht voor werknemers die werkzaam zijn in sectoren zoals bouw- en techniek waar veiligheid, gezondheid en milieu van groot belang zijn. Het is belangrijk om de specifieke eisen van de branche, het land en de opdrachtgever te controleren om te bepalen of een VCA-certificaat verplicht is voor een bepaalde functie of opdracht. 

 • Wat is een VCA cursus?

  Een VCA-cursus is een opleiding gericht op veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) conform de VCA-richtlijnen. De cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in sectoren waar veiligheid en gezondheid van groot belang zijn. 

8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur