Rijbewijs c vrachtwagen

Vrachtwagenrijbewijs C halen 

Haal uw rijbewijs C, ook wel het groot-rijbewijs genoemd, bij Osseforth Opleidingen Limburg! Onze instructeurs hebben jaren ervaring en leren u gedegen het vak. In zes stappen heeft u het C-rijbewijs. Zet nu de eerste stap en schrijf u in voor een theoriecursus of een proefles. 

Theorie vrachtwagenrijbewijs C

De theorievakken zijn versneld te volgen in een versnelde dagopleiding of gedurende een avondopleiding. Uiteraard kunt u ook voor zelfstudie kiezen. Bij de dagopleiding volgt u drie dagen theorieles van 09.00 uur tot 15.00 uur en aansluitend doet u het theorie-examen bij het CBR te Maastricht. Bij de reguliere opleiding volgt u eenmaal of tweemaal per week theorieles van 19.00 uur tot 22.00 uur. De theoriecursussen kunnen gevolgd worden op onze vestiging Sittard-Geleen, Heerlen-Kerkrade of Maastricht.

Praktijkexamen vrachtwagenrijbewijs C

Voordat u met de rijopleiding begint, start u met een proefles. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is niet noodzakelijk dat u al eens vrachtwagen gereden hebt. Het gaat er vooral om dat onze instructeurs zich een beeld kunnen vormen van uw vermoedelijke leervermogen. Rijlessen kunnen bij ons handgeschakelde als automatische vrachtwagens. De oplegger is standaard automaat.

Gebaseerd op de observatie tijdens de proefles, wordt u verteld hoeveel rijlessen er nodig zullen zijn en wat de totale kosten van de opleiding zijn. Na afloop van de proefles plannen we de gehele rijopleiding inclusief het rij-examen in. Vervolgens is de rijopleiding op twee manieren te volgen

 • Reguliere rijopleiding vrachtwagen
  U volgt 1 tot 2 keer per week rijles bij een vaste rij-instructeur. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
 • Snelcursus rijopleiding vrachtwagen
  Versnelde rij opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u start is het noodzakelijk dat u al in het bezit bent van uw theorie vakbekwaamheid 1 en 2.

Kosten rijbewijs C

Voordat u met de C opleiding begint is het verstandig om een proefles te volgen. Deze les duurt 2 uur en geeft een goed beeld hoe het is om een in vrachtwagen te rijden. 

Meer weten over de kosten van het behalen van het vrachtwagenrijbewijs? Wij bieden verschillende pakketten aan! 

Stappenplan voor uw vrachtautorijbewijs

Om het groot rijbewijs te halen moet u 3 examens met goed gevolg afleggen. Wilt u beroepsmatig gaan vrachtrijden? Dank komen examenmomenten 4, 5 en 6 erbij. Volgorde hoeft niet per se zo aangehouden te worden. Meer weten over de nieuwe examenstructuur.

 1. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 1 (RVM1 verkeer - techniek - lading en wetgeving)
 2. Praktijkexamen rijbewijs C
 3. Case Studies Vakbekwaamheid deel 3 (VM3 administratie goederenvervoer, 45 vragen) en Vakbekwaamheid deel 2 (VM2 voertuigkennis en techniek  - onderhoud - storingen en ladingen, 65 vragen)
 4. Praktische toets
  Aan de orde komen onder andere: 
  • te nemen maatregelen bij noodsituaties
  • het vastzetten van diverse soorten ladingen en rekening houden met de stabilisatie van het voertuig 
  • gebruik van palletwagen en laadklep
 5. Toets besloten terrein
  U voert een tiental bijzondere verrichtingen uit met de vrachtwagen op het afgesloten oefenterrein in Elsloo, Limburg.

Medische keuring vrachtwagenrijbewijs

Voor de vrachtwagenopleiding dient u eerst een medische keuring te ondergaan bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier alle informatie over geven.