Medische keuring vrachtwagenrijbewijs

Rijbewijs keuring vrachtwagen

Een rijbewijskeuring is een belangrijk moment. Immers als de uitslag nadelig uitpakt kan de rijbevoegdheid worden ontzegd. Deze keuring mag alleen door een bevoegde ARBO-arts worden gedaan, niet de huisarts.

Keuring beroepschauffeur 

Iedere kandidaat die het vrachtwagenrijbewijs, C/ C1, of busrijbewijs D wilt halen moet zich eerst medisch laten keuren voordat er wordt gestart met de rijopleiding. Een afwijzing houdt immers in dat het desbetreffende rijbewijs niet zal worden afgegeven. Ook voor degene die de taxi pas willen halen is een medische keuring bij de ARBO-arts verplicht. Deze keuring voor taxichauffeurs is wel lichter (klasse 2) dan een keuring voor beroepschauffeurs (klasse 1). 

Verlenging rijbewijs C, C1, D en E 

Elke 5 jaar moeten alle beroepschauffeurs met een groot rijbewijs, C/ C1/ D en E, medisch worden gekeurd door een ARBO-arts. Dit geldt ook voor de houders van een taxipas, de taxichauffeurs.

Interesse om beroepschauffeur te worden?

Voor alle rijopleidingen C, C1, D, CE en taxi inclusief ARBO-keuringen kun je terecht bij Osseforth Opleidingen. We beschikken ook over de benodigde Gezondheidsverklaring die je zelf (online) dient in te vullen.

 

8.7 Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:   "
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een ."
"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een ."
"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een ."
Bekijk alle reviews