Medische keuring

Opleiding

Rijbewijskeuring

Een rijbewijskeuring is een belangrijk moment. Immers als de uitslag nadelig uitpakt kan de rijbevoegdheid worden ontzegd. Deze keuring mag alleen door een bevoegde Arbo arts worden gedaan (niet de huisarts).

Interesse om beroepschauffeur te worden?

Voor alle rijopleidingen C, C1, D, CE en taxi inclusief ARBO-keuringen kun je terecht bij Osseforth Opleidingen. 

De gezondheidsverklaring dien je zelf via www.mijn.cbr.nl voor de betreffende rijbewijscategorie aan te vragen.

Meer informatie aanvragen 

Meer over

Iedere kandidaat die het vrachtwagen of busrijbewijs wilt halen moet zich eerst medisch laten keuren voordat hij start aan de rijopleiding.Een afwijzing houdt immers in dat het desbetreffende rijbewijs niet wordt afgegeven. Ook voor degene die de Taxipas willen halen is een medische keuring bij de Arbo arts verplicht. Deze keuring voor taxichauffeurs is wel lichter ( klasse 2) dan een keuring voor beroepschauffeurs.( klasse 1) 

Meer informatie aanvragen

Dat een beroepschauffeur voor de vrachtwagen op keuring moet is bekend. Maar ook als je de taxipas wilt halen is een medische keuring bij de ARBO-arts verplicht. Deze keuring voor taxichauffeurs is wel lichter (klasse 2) dan een keuring voor beroepschauffeurs (klasse 1). 

Elke 5 jaar moeten alle taxichauffeurs medisch worden gekeurd door een ARBO-arts. 

Meer informatie aanvragen

Elke 10 jaar moeten alle chauffeurs met een ‘groot rijbewijs’ (vrachtwagens, bussen en (vracht)auto’s met grote aanhangers) medisch worden gekeurd door een ARBO arts, en na hun 70e elke vijf jaar. Dit geldt ook voor de houders van een taxipas.

Voor alle bovenstaande opleidingen en ARBO keuringen kunt u terecht bij  Osseforth Opleidingen. We beschikken ook over de benodigde Eigen Verklaring die u zel dient in te vullen.

Meer informatie aanvragen

Invullen gezondheidsverklaring
De gezondheidsverklaring dient u via de website van het CBR digitaal in te vullen. Hiervoor hebt u uw DigiD nodig. Na het invullen van uw gezondheidsverklaring ontvang u een mail met daarin een ZD-code. Zonder deze ZD-code kunnen wij uw medische keuring bij onze arts niet laten plaatsvinden.

Naar de bedrijfsarts met de ZD-code
Onze bedrijfsarts gebruikt de ZD-code om de rijbewijskeuring digitaal te kunnen aanbieden bij het CBR. Als het CBR het keuringsverslag heeft ontvangen, dan zal het CBR beoordelen of je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen of dat er verder medisch onderzoek noodzakelijk is.

Meer informatie aanvragen Gezondheidsverklaring aanvragen

Meer informatie over de medische keuring

Stel direct een vraag

We reageren binnen 24 uur

Online reserveren
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur