Medische keuring

Opleiding

Rijbewijskeuring

Een rijbewijskeuring is een belangrijk moment. Immers als de uitslag nadelig uitpakt kan de rijbevoegdheid worden ontzegd. Deze keuring mag alleen door een bevoegde Arbo arts worden gedaan (niet de huisarts).

Medische keuring vrachtwagen en bus

Iedere kandidaat die het vrachtwagen of busrijbewijs wilt halen moet zich eerst medisch laten keuren voordat hij start aan de rijopleiding.Een afwijzing houdt immers in dat het desbetreffende rijbewijs niet wordt afgegeven. Ook voor degene die de Taxipas willen halen is een medische keuring bij de Arbo arts verplicht. Deze keuring voor taxichauffeurs is wel lichter ( klasse 2) dan een keuring voor beroepschauffeurs.( klasse 1) 

Medische keuring taxi chauffeur 

Dat een beroepschauffeur voor de vrachtwagen op keuring moet is bekend. Maar ook als je de taxipas wilt halen is een medische keuring bij de ARBO-arts verplicht. Deze keuring voor taxichauffeurs is wel lichter (klasse 2) dan een keuring voor beroepschauffeurs (klasse 1). 

Elke 5 jaar moeten alle taxichauffeurs medisch worden gekeurd door een ARBO-arts. 

Verlenging van het C,D,E rijbewijs 

Elke 10 jaar moeten alle chauffeurs met een ‘groot rijbewijs’ (vrachtwagens, bussen en (vracht)auto’s met grote aanhangers) medisch worden gekeurd door een ARBO arts, en na hun 70e elke vijf jaar. Dit geldt ook voor de houders van een taxipas.

Voor alle bovenstaande opleidingen en ARBO keuringen kunt u terecht bij  Osseforth Opleidingen. We beschikken ook over de benodigde Eigen Verklaring die u zel dient in te vullen.

Interesse om beroepschauffeur te worden?

Voor alle rijopleidingen C, C1, D, CE en taxi inclusief ARBO-keuringen kun je terecht bij Osseforth Opleidingen. We beschikken ook over de benodigde Gezondheidsverklaring die je zelf (online) dient in te vullen.

Meer over

Stel direct een vraag

We reageren binnen 24 uur

Prijzen en boeken
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur