Hoogwerker opleiding

Veilig werken met de hoogwerker

Deze hoogwerker cursus is bedoeld voor medewerkers die gebruik maken van hoogwerkers of daarvan gebruik willen gaan maken. Zij die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen met de training “Veilig werken met de Hoogwerker” het hoogwerker certificaat behalen.

 


Door medewerkers vooraf te instrueren voorkomt u dat tijdens de uitvoering het werk moet worden stilgelegd als blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken. Bovendien  is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruik en bediening van hoogwerkers. 

Aandacht voor iedere cursist

Kleinschaligheid en kwaliteit staan bij onze opleidingen en trainingen hoog in het vaandel. Er is veel aandacht voor de individuele cursist en om dat te waarborgen worden de opleidingen in kleine groepjes gegeven. Dit maakt het mogelijk dat iedereen de training of opleiding op zijn of haar eigen tempo kan voltooien.

Programma hoogwerker opleiding

  • Definitie hoogwerkers, modellen en types 
  • Diverse aandrijfmotoren 
  • Welke types gebruiken bij welke werkzaamheden 
  • Wettelijke bepalingen 
  • Voertuig inspectie 
  • Dagelijks onderhoud 
  • Veiligheidsvoorzieningen 
  • Machine specifiek deel
  • Praktijkoefeningen op vastgesteld parcours

Doel van de cursus 

Door middel van deze cursus wordt u als cursist bekend en vertrouwd gemaakt met de hoogwerker. Tevens weet u hoe u de werkzaamheden met een hoogwerker veilig kunt uitvoeren en risico’s die kunnen ontstaan tijdens de werkzaamheden tot een minimum kunt beperken. 

Duur

De opleidingsduur bedraagt 1 dag waarbij de theorie en praktijk worden afgewisseld. De opleiding “Veilig werken met de Hoogwerker” wordt standaard afgesloten met een veiligheidsexamen van Osseforth Opleidingen Limburg. 

Locatie 

De cursus wordt georganiseerd bij Osseforth Opleidingen. Daarnaast kan de cursus altijd in-company worden georganiseerd neem hiervoor contact op met kantoor. 046 - 423 1200. Uitgangspunt bij de in-company cursus is dat de opdrachtgever zelf over een hoogwerker beschikt. 

Kosten 

Voor deze cursus bij Osseforth Opleidingen Limburg bieden wij u een passende offerte op maat aan. Het is ook mogelijk deze cursus in-company te geven.