Code 95 halen

Code 95 halen

Bekijk alle nascholingscursussen en schrijf je in voor een van onze cursussen of kies voor het 35- uur nascholingspakket.

Aanrader is de code 95 e-learning. De beste combinatie in deze tijd, cursus volgen met groot gedeelte zelfstudie! 

Een verlopen rijbewijs? Geen paniek, lees meer over de geldigheid van rijbewijzen, certificaten, code 95 en uitslagen van examens. 

Nascholing code 95 halen

 • Theoriecursussen
  Uiteenlopende nascholingscursussen bieden wij aan rond de thema's Algemene veiligheid, Lading en Preventie. Ook zijn er een aantal cursussen waar jij, de beroepschauffeur, centraal staan. 
 • Praktijkcursussen
  We bieden twee verschillende praktijkdagen aan, Het Nieuwe Rijden en Rijoptimalisatie. 
 • E-learning cursussen
  De nieuwe manier van leren, efficient en effectief! Maar liefst 8 verschillende (gedeeltelijke) online cursussen bieden we aan. 
 • Pakketten
  Als je bij ons al je 35 uur nascholing volgt, ben je voordeliger uit. Dus wees slim en kies een pakket. Daarbij maken wij het mogelijk om binnen 1 week je code 95 te halen. Als grote opleider, bieden we jou groot voordeel!

Voordelig pakketprijs Nascholing code 95

Voor buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs biedt Osseforth Opleidingen voordelige nascholing aan met het 35-uur nascholingspakket Code 95 vanaf € 889,-. Je kunt zelf kiezen uit ons nascholingsaanbod en u bepaalt zelf wanneer je de nascholing volgt. 

 • 4 cursussen
 • 1 praktijktraining

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn organiseren we nascholingsweken. Dit betekent dat u binnen één week jouw nascholing code 95 volgt. Je schaft dan het nascholingspakket aan en volgt de cursussen die wij hebben geselecteerd voor de nascholingweek. 

Verlenging rijbewijzen en code 95

Dreig je je rijbewijs of code 95 te vervallen? Lees onderstaande informatie dan goed door!

Voor rijbewijzen en de code 95 die verliepen of gaan verlopen geldt:

 • Het rijbewijs verliep in de periode tussen 1 februari en 1 juni 2020: het rijbewijs is nog geldig tot 1 juli 2021
 • Het rijbewijs verliep in de periode vanaf 1 juni tot 1 september 2020: het rijbewijs is nog 13 maanden na de verloopdatum geldig
 • Het rijbewijs verliep of verloopt in de periode vanaf 1 september 2020 tot 1 juli 2021: het rijbewijs is nog 10 maanden na de verloopdatum geldig.

Er zijn een groot aantal chauffeurs die een rijbewijs/code 95 hebben met een verloopdatum op 10 september 2021. Daarom verkent het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid van een aanvullende verlenging van de rijbewijzen/code 95 met een verloopdatum na 1 juli 2021.

Voor wie geldt de regeling?

De regeling geldt voor iedereen met een Europees rijbewijs. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar één of drie jaar geldig zijn. Wel vragen we aan iedereen om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat de medische keuring en de beoordeling van de rijgeschiktheid heeft plaatsgevonden.

Regelhulp Code 95

Code 95 is niet altijd verplicht. In sommige situaties heeft u vrijstelling van Code 95. U heeft deze voor uw werkzaamheden dan niet nodig. Met de Regelhulp Code 95 ziet u snel of u vrijstelling voor Code 95 heeft. Hierin staat ook welke vrijstelling dit is.

https://www.ilent.nl/onderwerpen/code-95-rijbewijs/regelhulp-code-95