Trekker rijbewijs

T-rijbewijs behalen

Leren rijden met de trekker

Wil jij je trekkerrijbewijs halen? Dan start eerst met een vrijblijvende proefles van 90 minuten op de tractor met aanhanger. Aan het eind van deze les ontvang jij een advies over hoeveel lessen je nodig hebt.

Inplannen van trekkerrijlessen 

Als je besluit om na je proefles de rijopleiding voor het trekkerrijbewijs bij Osseforth Opleidingen te volgen, plannen we je praktijk lessen en het rijexamen in. We streven ernaar om de opleiding in 1 of enkele dagen af te ronden. Uit een pas afgeronde pilot is gebleken dat het aantal benodigde rijlessen ligt tussen de 12 en de 20 stuks. Geheel afhankelijk van aanleg, ervaring en concentratievermogen. Elke rijles op de trekker duurt 60 minuten. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat voordat je op rijexamen gaat.

Trekkerrijles start in Elsloo

De praktijklessen starten in Elsloo. Er zijn drie examenroutes ontwikkeld die elk 12 kilometer lang zijn. De Zuid Limburgse routes lopen door de plaatsen Elsloo, Stein, Berg ad Maas, Geleen, Beek, Spaubeek, Schinnen en Geulle (Meerssen).

Theorie voor het tractorrrijbewijs

De gehele opleiding voor het tractorrijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Ben je 15,5 jaar of ouder dan kan je het theorie-examen al afleggen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag jezelf eerst af hoe jij het beste leert, uit een boek, aan de hand van vragen of beheers jij de theorie het snelst als de theorie wordt uitgelegd in filmpjes?

Bekijk het aanbod op Alletheorieboeken.nl en begin met het leren van de trekker theorie!

Klaar met leren van de trekkertheorie?

Op het CCV theorie-examen wordt jouw kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht en kennis van het voertuig getoetst. Tijdens het examen moet je 50 meerkeuzevragen beantwoorden waarvan jij 38 vragen over de trekker theorie goed moet beantwoorden. De examens worden in Limburg afgenomen in de gemeentes Maastricht en Venlo. 

Overige bijzonderheden theoriecertificaat van het T-rijbewijs

  • Je moet minimaal 15,5 jaar zijn om het theorie-examen af te leggen
  • Het theoriecertificaat van het trekkerrijbewijs is 18 maanden geldig
  • Je moet in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voordat je op rijexamen mag voor het tractorrijbewijs

Waarom je kiest voor tractorrijlessen bij Osseforth Opleidingen Limburg

  • Start met een vrijblijvende proefles van 90 minuten voor € 95,-
  • Je rijdt in een nieuwe volautomaat New Holland combinatie
  • Dé trendsetter in rijopleidingen al bijna vier decennia lang!
  • Klanttevredenheid van gemiddeld cijfer 8,7 via Springest