Theorie autorijbewijs

Leer de auto theorie op jouw manier!

De rijopleiding voor het autorijbewijs bestaat uit twee delen, theorie en praktijk. Je mag pas op voor je rijexamen als je het auto theorie-examen hebt gehaald. Kies daarom welke manier het beste bij jou past en slaag snel voor je theorie! Je hebt bij Osseforth de keuze uit een persoonlijke coach en Speed Theorie. Na het behalen van jouw theoriecertificaat is deze 1,5 jaar geldig. 

Wil jij je autorijbewijs halen? Lees dan wat voor een voordelen onze coach biedt. Daarnaast kun je ook kiezen voor SPEED theorie inclusief examen ook deze methode bespaart jou examenstress!
 

of bekijk prijzen

Privéles, een coach voor jou!

Bij Osseforth staan we voor maatwerk. Zo kun je bij ons ook 1-op-1 theorieles krijgen. Individuele theorie les via een online videogesprek of op locatie bij onze vestigingen in Elsloo of Heerlen.

Onze persoonlijke theoriecoach staat voor je klaar.

 • Pakket 1 auto, motor, scooter; training 4,5 uur € 225
 • Pakket 2 auto, motor, scooter; volledige cursus € 425

Uitleg pakketten, duidelijkheid over kosten

De training bestaat uit 3x 1,5 uur begeleiding voor het theorie-examen. Handig voor als je zelf hebt geleerd en het belangrijk vindt dat je in 1 x slaagt of als je al een keer bent gezakt. Onze coach kent de tips & tricks van de CBR examens. Thuis achter je laptop of pc log je in met de coach en worden alle onderwerpen behandeld. De kosten voor dit online 1 op 1 pakket bedragen € 225 incl btw. Er bestaat de mogelijkheid om het pakket uit te breiden met 1 of meerdere extra lessen.

Je kunt ook kiezen voor een volledige 1 op 1 training, inclusief theorieboek en online examens. Je krijgt dan privé theorieles en dan loop je de gehele cursus door. Samen met onze coach ben je 4 x 2 uur online bezig met de lesstof en online examens. De kosten hiervan bedragen € 425 incl btw.

 

Programma SPEED theorie

Stel je het leren van de auto theorie elke keer maar uit? Dan hebben wij dé oplossing voor jou. Schrijf je nu in voor onze Speed theorie. Dit is de nieuwste methode, waarin online studeren gecombineerd wordt met de beste voorbereiding door een ervaren instructeur die je alles uitlegd en je vragen beantwoord. 

Je opgeven voor de SpeedTheorie moet voor jou een stok achter de deur zijn om te gaan leren. Je weet precies hoeveel van de vragen je op examen goed zou beantwoorden.
Wij durven met trots te zeggen dat we de beste voorbereiding bieden: alle hoofdstukken uit het theorieboek kun je onbeperkt online oefenen en een deskundige docentvoor de klas die al je vragen kan beantwoorden. Maar, je theoriecertificaat halen lukt niet zonder zelf te leren! Dus maak tijd vrij om te leren én kom dan naar onze Speed Theorie dag.

Voorafgaand aan de klassikale Speedcursus leer je dus online alles over de verschillende onderdelen die in het examen voorkomen. We plannen in overleg met jou het examen in, op een datum na je SpeedTheorie cursusdag. Dus wil je de kans dat je meteen voor je theorie slaagt aanzienlijk vergroten? Schrijf je dan in voor de SPEED theorie!

Locatie en tijdstip SPEED theorie

Je volgt de cursusdag op onze vestiging in Sittard-Geleen of Heerlen-Kerkrade. Bekijk de inschrijvingspagina voor de exacte data met tijden.

Overige bijzonderheden SpeedTheorie

 • Optimaal leerrendement: Bekijk eerst zelf de auto theorie en volg dan de cursus
 • Inclusief auto theorie-examen, dat wordt in nader overleg zo snel mogelijk na de cursus gepland
 • Let op, het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig
 • Lunch is inbegrepen tijdens de cursusdag

Klaar met het leren van je auto theorie?

Heb jij de theorie al uitvoerig bestudeerd? Reserveer dan vandaag nog een theorie-examen via onze rijschool en behaal je theoriecertificaat.

Theorie-examen

De organisatie die gemachtigd is om theorie-examens af te nemen is het CBR (Centraal bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het CBR heeft vestigingen door het hele land. Wij kunnen dan ook in het hele land een theorie-examen voor jou reserveren.

De plaatsen van de examencentra waar onze kandidaten het theorie-examen afleggen zijn:

 • Maastricht
 • Venlo
 • Eindhoven

Examen theorie aanvragen

Ben je bijna klaar met studeren en wil je nu je theorie aanvragen? Neem dan contact met ons op via e-mail of bel ons op 046 - 423 1200. De minimum leeftijd voor het auto theorie-examen is 16 jaar. Dus vanaf je 16e verjaardag mag je op examen.

Theorie-examen maken

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum en neem mee:

 • een identiteitsbewijs
 • je reserveringsnummer

Theoriecertificaat

Heb je het theorie-examen gemaakt en ben je geslaagd? Proficiat! Je bent nu een stap dichter bij het autorijbewijs. Hou er rekening mee dat het theoriecertificaat 1,5 jaar geldig is. 

Uitleg CBR theorie-examen

Bekijk onderstaand filmpje om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het theorie-examen verloopt. Dit filmpje is afkomstig van de CBR-website.

Beginnen met autorijlessen!

Wil je meer weten over autorijlessen in Limburg? Schrijf je dan in voor een vrijblijvende auto proefles