8.9
2801

beoordelingen

01
03

Motorrijles in Limburg

Motorrijlessen in Limburg

Osseforth Opleidingen Limburg is dé specialist in motoropleidingen! Wij zorgen ervoor dat je veilig en snel je motorrijbewijs haalt.

Motorrijlessen pakketen

De eerste motorrijlessen worden gegeven op een afgesloten motoroefenterrein bij Osseforth Opleidingen in Elsloo. Je leert de motor beheersen. Vervolgens kun je beginnen met motorrijlessen op de weg. Deze motorrijlessen worden ook gegeven vanuit Osseforth Heerlen-Kerkrade.

Heb jij je rijbewijs al maar heb je een tijdje niet meer gereden? Wij verzorgen ook opfrislessen voor motorrijders die weer even terug in de flow willen komen. Een opfrisles kost €120 per 100 minuten.

Osseforth

Kosten motorrijlessen

Vooraf gemiddeld aantal motorrijlessen en kosten weten 

Je volgt bij Osseforth Opleidingen Limburg altijd eerst een motorproefles, je krijgt namelijk tijdens de eerste motorrijles een beeld van de motorinstructeur. De rij-instructeur krijgt inzicht in jouw talent en vaardigheid. Tijdens de kennismakingsles leer je de basisbeginselen van het beheersen van het voertuig.  Na de proefles krijg je een uitgebreide evaluatie. Alle mogelijkheden worden besproken en een inschatting van het aantal rijlessen en bijbehorende kosten wordt gegeven. 

Onze vestigingen
De grootste opleider
van Limburg

Waarom is dat goed voor jou?

Geen wachttijden

Start op korte termijn met lessen

Flexibele planning

Bijf baas over je eigen agenda!

Ideale leeromgeving

Twee oefenterreinen in Limburg en KNMV instructeurs

ANWB BOVAG FAM Transportopleider

Leren motorrijden bij Osseforth Opleidingen Limburg 

Je krijgt een rij-instructeur aangewezen die bij je past. Je bepaalt zelf hoeveel rijlessen je per week neemt. Je kunt kiezen voor twee keer motorrijlessen in de week. Het is ook mogelijk om de hele opleiding te volgen in vier dagen. 

Een motorrijles duurt 50 minuten. Na elke les wordt je voortgang besproken. Het inplannen van de motorrijles wordt verzorgd door de planners van Osseforth Opleidingen Limburg. Op de gratis Osseforth Rijles App kun je de planning van je motorrijlessen ook bekijken. 

Stap voor stap

 1. Proefles
  Leren kennen van de instructeur, rijschool en jouw rijtalenten.

 2. Theorie examen

  Leren van de verkeersregels en inzichten en het behalen van je CBR theorie examen.

 3. AVB
  Voertuigbeheersing: Leren motorrijden op afgesloten oefenterrein door middel van 12 bijzondere verrichtingen. Het AVB examen van het CBR vind plaats op ons eigen oefenterrein. 
 4. AVD
  Verkeersdeelname: Start de motoren, je gaat de openbare weg op. Nu begint het echte leren motorrijden gericht op deelname in het verkeer.

Motoruitrusting

Ben jij nog niet in het bezit van een eigen motoruitrusting? Dat is geen enkel probleem! Osseforth Opleidingen voorzien al onze leerlingen van een passende motoruitrusting. Denk hierbij aan een helm en motorjas. Deze zijn dan ook in alle maten beschikbaar, zodat er voor iedereen een passende basisuitrusting tussen zit! Het lenen van deze producten is gratis.

Houd er wel rekening mee dat sinds 1 mei 2024 een passende en gecertificeerde motorbroek verplicht is tijdens de examens. Je dient dus wel vóór je AVB examen een passende broek te hebben. 

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden maken wij gebruik van de volgende hygiënemaatregelen op het gebied van onze leenproducten: 

Helm-mutsjes: Wij zorgen voor helm-mutsjes in de helm en maken na elke les de helm zorgvuldig schoon met desinfectiemiddel. 
Droogkasten: Onze droogkast zorgt voor het hygiënisch drogen en luchten van onze leskleding, schoenen, handschoenen en helmen. Hierdoor heeft iedere kandidaat een frisse set! 

Osseforth

Motoren

Ben jij ook zo benieuwd op welke motor jij jouw rijlessen gaat gaan volgen? Lees dan snel verder! 
Als lesmotor maken wij gebruik van de categorie “naked-bike”. Dit zijn motoren die voor iedereen geschikt zijn als lesmotor, vandaar onze keuze. 

Bij Osseforth kun je comfortabel lessen op onze Yamaha MT-07 motoren. 
In beide regio’s zijn alle motoren beschikbaar in de normale maat en een verlaagd model voor onze kleinere kandidaten. Ook zijn deze motoren beschikbaar in de A2 versie.


Zowel in de regio Elsloo als Heerlen kunnen wij motorrijles geven in een A1 motor, dit is een KTM Duke van 125cc. 
Let op: ben je kleiner dan 1.60m en heb je interesse in het behalen van jouw motorrijbewijs? Dan is het belangrijk om voor de start van de opleiding eerst een afspraak te maken om onze motoren te komen “passen”. Zo weten we samen zeker dat het gaat lukken! Hiervoor kun je een vrijblijvende afspraak maken met onze planners.