Rijles motor

Motorrijlessen in Limburg

Osseforth Opleidingen Limburg is dé specialist in motoropleidingen! Wij zorgen ervoor dat je veilig en snel je motorrijbewijs haalt.

of bekijk prijzen

De eerste motorrijlessen worden gegeven op een afgesloten motoroefenterrein bij Osseforth Opleidingen Sittard-Geleen in Elsloo. Je leert de motor beheersen. Vervolgens kun je beginnen met motorrijlessen op de weg. Deze motorrijlessen worden ook gegeven vanuit Osseforth Heerlen-Kerkrade.

Heb jij je rijbewijs al maar heb je een tijdje niet meer gereden? Wij verzorgen ook opfrislessen voor motorrijders die weer even terug in de flow willen komen. Een opfrisles kost €99 per 100 minuten.

Vooraf gemiddeld aantal motorrijlessen en kosten weten 

Je volgt bij Osseforth Opleidingen Limburg altijd eerst een motorproefles, je krijgt namelijk tijdens de eerste motorrijles een beeld van de motorinstructeur. De rij-instructeur krijgt inzicht in jouw talent en vaardigheid. Tijdens de kennismakingsles leer je de basisbeginselen van het beheersen van het voertuig.  Na de proefles krijg je een uitgebreide evaluatie. Alle mogelijkheden worden besproken en een inschatting van het aantal rijlessen en bijbehorende kosten wordt gegeven. Een motorproefles wordt gegeven op de hoofdvestiging Osseforth Opleidingen Sittard-Geleen of Osseforth Opleidingen Heerlen-Kerkrade

Leren motorrrijden bij Osseforth Opleidingen Limburg 

Je krijgt een rij-instructeur aangewezen die bij je past. Je bepaalt zelf hoeveel rijlessen je per week neemt. Je kunt kiezen voor twee keer motorrijlessen in de week. Het is ook mogelijk om de hele opleiding te volgen in vier dagen. 
Een motorrijles duurt 50 minuten. Na elke les wordt je voortgang besproken. Het inplannen van de motorrijles wordt verzorgd door de planners van Osseforth Opleidingen Limburg. Op de gratis Osseforth Rijles App kun je de planning van je motorrijlessen ook bekijken. 

Motoruitrusting

Ben jij nog niet in het bezit van een eigen motoruitrusting? Dat is geen enkel probleem! Osseforth Opleidingen voorzien al onze leerlingen van een passende motoruitrusting. Denk hierbij aan een helm en motorkleding. Deze zijn dan ook in alle maten beschikbaar, zodat er voor iedereen een passende basisuitrusting tussen zit! Het lenen van deze producten is gratis. 

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden maken wij gebruik van de volgende hygiënemaatregelen op het gebied van onze leenproducten

 • Helm-mutsjes: Wij zorgen voor helm-mutsjes in de helm en maken na elke les de helm zorgvuldig schoon met desinfectiemiddel. 
 • Droogkasten: Onze droogkast zorgt voor het hygiënisch drogen en luchten van onze leskleding, schoenen, handschoenen en helmen. Hierdoor heeft iedere kandidaat een frisse set! 

Motoren

Ben jij ook zo benieuwd op welke motor jij jouw rijlessen gaat gaan volgen? Lees dan snel verder! 
Als lesmotor maken wij gebruik van de categorie “naked-bike”. Dit zijn motoren die voor iedereen geschikt zijn als lesmotor, vandaar onze keuze. 

 • In de regio Elsloo rijden we met een Honda CB 650F. 
 • In de regio Heerlen rijden we met twee verschillende motoren, voor de verschillende onderdelen van de opleiding. Voor het onderdeel voertuigbeheersing rijden we met een Yamaha XJ6. Vervolgens gebruiken wij voor het onderdeel verkeersdeelneming de Yamaha MT 07. 
 • In beide regio’s zijn alle motoren beschikbaar in de normale maat en een verlaagd model voor onze kleinere kandidaten. Ook zijn deze motoren beschikbaar in de A2 versie.
 • Zowel in de regio Elsloo als Heerlen kunnen wij motorrijles geven in een A1 motor, dit is een KTM Duke van 125cc. 

Let op: ben je kleiner dan 1.60m en heb je interesse in het behalen van jouw motorrijbewijs? Dan is het belangrijk om voor de start van de opleiding eerst een afspraak te maken om onze motoren te komen “passen”. Zo weten we samen zeker dat het gaat lukken! Hiervoor kun je een vrijblijvende afspraak maken met onze planners. 

Programma motorrijlessen 

 • Voertuigbeheersing 
  Leren motorrijden start op het unieke afgesloten oefenterrein bij Osseforth Opleidingen Sittard-Geleen in Elsloo. Je leert de 12 bijzondere verrichtingen. Het CBR-examen voertuigbeheersing vindt op hetzelfde oefenterrein plaatst. Voor dit onderdeel bieden wij een herexamengarantie.
 • Verkeersdeelneming 
  Als je het CBR-examen voertuigbeheersing én het theorie-gedeelte motor succesvol hebt afgelegd, dan begint het echte leren motorrijden! Start de motoren, je gaat de openbare weg op. Je leert inzicht krijgen in het verkeer zodat je veilig met de motor kunt deelnemen aan het verkeer. Motorrijlessen gericht op verkeersdeelneming kun je volgen bij Osseforth Opleidingen Sittard-Geleen en Osseforth Heerlen-Kerkrade.

Na het behalen van jouw theoriecertificaat is deze 1,5 jaar geldig. 

Reguliere lestijden 

Dagen Tijden Maandag t/m donderdag 08:00 - 21:20 Vrijdag & zaterdag 08:00 - 17:10

 

Kies jouw motorrijlespakket 

Osseforth Opleidingen Limburg biedt voordelig geprijsde rijlespakketten aan: 

 • Aantal motorrijlessen
 • CBR-examen voertuigbeheersing
 • CBR-examen verkeersdeelneming

Kies het motorrijlespakket dat het beste bij je past! 

Jij bent belangrijk 

Bij Osseforth Opleidingen sta jij, de kandidaat, voorop. Klanttevredenheid vinden wij erg belangrijk. 

Waarom je kiest voor Osseforth Opleidingen Limburg 

 • Veilig motorrijlessen op naastgelegen oefenterrein zonder overig verkeer
 • Geen tijdverlies om naar een (oefen)parkeerplaats te rijden
 • Kwaliteit onderwijs, KNMV geschoolde instructeurs wijzen de weg
 • Breed aanbod motoropleidingen, voor elk motorrijbewijs A1, A2 en A onbeperkt
 • Gratis gebruik van diverse helmen, motorkleding & in alle maten beschikbaar!
 • Vertrouwd examen afleggen, het CBR-examen voertuigbeheersing op eigen terrein