Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuringen

Een rijbewijskeuring kan benodigd zijn bij bijvoorbeeld een medische situatie, verlenging van rijbewijs of na uw 75e levensjaar. Bij het vernieuwen of verlengen van je C/D rijbewijs moet je altijd een medische keuring ondergaan. Deze keuring voert een bedrijfsarts of arboarts uit.  Schrijf je hieronder gemakkelijk en snel in voor een medische keuring!  

 

 

Gezondheidsverklaring en bedrijfsarts met ZD-code

Om de medische keuring bij onze arts te laten plaatsvinden is een ZD-code vereist. Deze code ontvang je na het invullen van je gezondheidsverklaring bij het CBR. Onze bedrijfsarts gebruikt de ZD-code om de rijbewijskeuring digitaal te kunnen aanbieden aan het CBR. Zonder ZD-code kan de keuring niet doorgaan. Voor meer info zie de handige links aan de rechterkant. 

Wat kun je verwachten bij de keuring?

Bij de medische keuring beoordeelt de bedrijfsarts je algemene lichamelijke en geestelijke conditie. Het functioneren van de ledematen, opnemen van de bloeddruk, testen urine op mogelijke suikerziekte en de gezichtsscherpte wordt getest zonder en eventueel met bril/contactlenzen. De resultaten van deze kleine keuring vult de bedrijfsarts in op het Geneeskundig verslag. 
Vervolgens is het bepalend dat de medisch adviseur van het CBR jou goedkeurt aan de hand van dit verslag. De adviseur moet jou in staat achten zowel lichamelijk als geestelijk, zelfstandig en veilig, een motorruituig te besturen. In dat geval geeft het CBR de Verklaring van geschiktheid af. Uiteindelijk kan de gemeente een rijbewijs voor maximaal vijf jaar verstrekken. 

Belangrijk

  • Regel zo snel mogelijk een gezondheidsverklaring via mijn.cbr.nl. De ZD-code die je retour ontvangt van het CBR dien je mee te nemen naar de medische keuring
  • Neem mee naar de keuring een geldige en onbeschadigde identiteitskaart of paspoort
  • Neem mee de ochtend urine, in een goed uitgespoeld en uitgewassen potje
  • Als je medicatie gebruikt neem deze dan mee in de verpakking met de sticker van de apotheek
  • Als je contactlenzen draagt, neem een document van oogarts of opticien mee met daarop vermeld de sterkte van de lenzen
  • Als je een bril draagt, neem deze dan mee naar de keuring
  • Annulering is enkel mogelijk tot 2 dagen na dagtekening van deze mail
  • Rijbewijs verlengen voor taxi moet wel een keuring ondergaan maar echter geen aanvraag van gezondheidsverklaring. Hiervoor dienen ze het formulier van KIWA mee te nemen.