Medische keuring busrijbewijs

Rijbewijs keuring bus

Als je buschauffeur wilt worden begin je de rijopleiding met de medische keuring. Op de vestiging Sittard-Geleen komt elke maand een Arbo-arts om deze keuring uit te voeren. Kies een datum en tijdstip uit die voor jou het beste uitkomt.

 

Medische keuring buschauffeur

Een rijbewijskeuring is een belangrijk moment. Immers als de uitslag nadelig uitpakt kan de rijbevoegdheid worden ontzegd. Deze keuring mag alleen door een bevoegde ARBO-arts worden gedaan, niet de huisarts.

Dus iedere kandidaat die het busrijbewijs D wilt halen moet zich eerst medisch laten keuren voordat er wordt gestart met de rijopleiding. Want een afwijzing houdt immers in dat het desbetreffende rijbewijs niet zal worden afgegeven. 

Maar ook als beroeps-buschauffeur heb je nog te maken met een medische keuring. Elke vijf jaar bij het verlengen van het rijbewijs is een bezoek aan de Arbo-arts vereist.

Interesse om beroepschauffeur te worden?

Voor alle rijopleidingen C, C1, D, CE en taxi inclusief ARBO-keuringen kun je terecht bij Osseforth Opleidingen. We beschikken ook over de benodigde Gezondheidsverklaring die je zelf (online) dient in te vullen.