Chauffeursdiploma taxi

Taxi chauffeur worden

Osseforth Opleidingen is de grootste taxi opleider van Limburg. Met opleidingslocaties in o.a. Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen leiden we per jaar vele taxichauffeurs op voor de volledige taxipas en de beperkte taxipas (contract vervoer). We beschikken zelfs over een compleet ingerichte taxibus om de praktijksituatie zo goed mogelijk na te bootsen.

of bekijk prijzen

Taxichauffeur worden! Wat houdt dit in? 

De taxipas heeft twee varianten: de beperkte pas waarbij je alleen maar contract vervoer mag verrichten en de uitgebreide variant waarbij je ook betaalde klanten mag vervoeren. Bij het contract vervoer kun je denken aan schoolvervoer van leerlingen. 

Duur van de opleiding 

Afhankelijk van uw vooropleiding en ervaring kunt u kiezen uit twee soorten opleidingen; 1. de opleiding waarbij je de theorielessen en praktijk rijlessen volgt en 2. de opleiding waarbij je kiest voor de zelfstudie variant. 

Programma opleiding

Je leert de complete (verkeers) wet- en regelgeving. Maar ook van het Nederlandse wegennet en over hoe zaken in het taxibedrijf geadministreerd worden. Daarnaast moet u weten hoe u dient op te treden bij verkeersongevallen, met wat voor soort klanten u te maken kunt krijgen en hoe u het beste kunt handelen in conflictsituaties.

  • Theorie en Praktijk Opleiding 
    Een opleiding van 6 dagdelen inclusief een intest; 3 dagdelen theorie van 4 uur en 1 dagdelen praktijk van 4 uur met twee personen in één auto. Tijdens de intest (aan het begin van de opleiding) wordt het niveau bepaald van de leerling en een advies afgegeven voor de praktijklessen.
  • Zelfstudie variant
    Voor de zelfstudie variant dien je wel over voldoende discipline te beschikken en ook over voldoende leervermogen. Voor meer info over de methode zelfstudie taxi klik je hier.

Taxipas halen met zelfstudie

Nieuw! Het is nu zelfs mogelijk om voor de taxipas te slagen met 100% E-learning. Theorie én praktijk dus helemaal online, alleen voor het examen hoef je nog de deur uit!
We hanteren extra flexibiliteit om problemen te voorkomen, in het geval dat cursist of docent uitvalt door ziekte.

Als je de taxi pas wilt halen dan kun je er ook voor kiezen om enkel het theoretisch gedeelte d.m.v. zelfstudie eigen te maken. Het vergt wel enige discipline!

De taxi pas heeft twee varianten: de beperkte pas waarbij je alleen maar contract vervoer mag verrichten en de uitgebreide variant waarbij je ook betaalde klanten mag vervoeren. Bij het contract vervoer denk je bijvoorbeeld aan schoolvervoer van leerlingen.

Het Taxi-examen

Het taxi examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Beiden examens worden afgenomen door de divisie CCV van het CBR In Maastricht of Sittard

Opleidingslocaties 

De theorie-opleiding vindt plaats in de regio Geleen-Sittard, in een van de leslokalen in Elsloo. De praktijkopleiding vindt plaats in Venlo, Roermond of Maastricht. Voor de rijlessen beschikken we over een taxibus compleet ingericht voor het vervoer van 8 personen inclusief dubbele bediening. 

Medische Keuring taxichauffeur

Voor het aanvragen van de taxi pas is een Verklaring Omtrent Goed Gedrag en een medische keuring verplicht.