Camperrijbewijs c1

Camper rijbewijs behalen

  • Zelfstudie module theorie
  • 1 theorie examen
  • Praktijkpakket 6 lessen
  • Praktijkexamen C1 rijbewijs

Camperrijles inplannen

Camper rijles 

Camperrijlessen volgen in Limburg

Voor je camperrijlessen kun je terecht bij Osseforth Opleidingen in Limburg! Wij beschikken over een eigen lesvoertuig en onze rijinstructeurs geven je deskundige en persoonlijke begeleiding.

Proefles camperrijbewijs

Eerste camperrijles

Wij adviseren altijd een proefles, je krijgt namelijk tijdens de camperrijles een beeld van de instructeur en de rij-instructeur van jouw talent en vaardigheid. We zorgen ervoor dat jouw eerste rijles met de camper een prettige kennismaking is met de werkwijze van de rijschool en de instructeur. Na de proefles krijg je een uitgebreide evaluatie. Je ontvangt jouw persoonlijk camperrijles opleidingsplan met een inschatting van het gemiddeld aantal rijlessen en de totale kosten. 

Het is bij ons ook mogelijk om een spoedcursus voor het camperrijbewijs te volgen. 

Theorie camperrijbewijs - C1

Theorie examen camper

Het camperrijbewijs bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Om het theoriecertificaat in je bezit te krijgen moet je je eerst goed verdiepen in de theorie van het camperrijbewijs. Wanneer je particulier rijdt hoef je maar één theorie-examen af te leggen. Daarna mag je opgaan voor je rijexamen.

Het camper theorie pakket bestaat uit het zelfstudiepakket om de camper theorie te leren én het theorie examen. Speciaal voor het rijbewijs C1, is er een zelfstudiepakket ontwikkeld met daarin de combinatie van leren uit een boek, online leren en examens oefenen. 

Wanneer heb je een camperrijbewijs nodig? 

Camperrijbewijs heet officieel het C1 rijbewijs. Heb jij een camper of wil je een camper aanschaffen die meer dan 3.500 kg weegt maar minder dan 7.500 kg? Dan heb je een apart rijbewijs nodig om met de camper te rijden. Omdat officieel het camperrijbewijs niet bestaat, zul je examens moeten afleggen voor het C1 rijbewijs. Dit is een vrachtwagenrijbewijs voor kleinere vrachtwagens. De leerstof behandelt dan ook de vrachtwagen theorie en er wordt niet gesproken over camper theorie. 

Met het C1 rijbewijs mag je een aanhanger trekken. Maar weegt de aanhanger meer dan 750 kg dan mag je hiermee pas rijden als je in het bezit bent van het rijbewijs C1E.

Camperrijvaardigheidstraining

Vol vertrouwen achter het stuur zitten van je camper

Osseforth Opleidingen biedt rijopleidingen voor het "groot rijbewijs" en beschikt ook over een C1 vrachtwagen. Dus wil je leren rijden met een camper dan volg je bij ons de C1 rijopleiding. Is het alweer enige tijd geleden dat je je rijbewijs hebt gehaald? Dan heb je misschien interesse in een korte opfriscursus: NKC camperrijvaardigheidstraining. Deze bieden we in samenwerking met het NKC aan.