ADR-certificaat basis

ADR-certificaat basis

Heeft u een ADR-certificaat in uw bezit? Vergeet dan niet om vóór de vervaldatum opnieuw de ADR-cursus te volgen. Want als uw certificaat is verlopen, dan moet u de gehele cursus opnieuw volgen. 

De ADR cursus die wij aanbieden beslaat de theorie en praktijk van alle verschillende ADR-certificaten. Dus schrijf u in voor onze ADR cursus, ook als u het certificaat voor ADR nascholing nodig heeft. 

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten in het bezit zijn van een geldig ADR Certificaat. Dit kan zijn: het ADR-certificaat basis, het ADR Basis + tank certificaat of zelfs het complete ADR certificaat met klasse 1 + klasse 7. Verlopen ADR certificaten kunnen niet worden verlengd, daarom is het belangrijk op tijd de verlengingsopleiding en het bijbehorend examen af te leggen. Als je deelneemt, leer je de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer gevaarlijke stoffen over de weg en van het ADR/VLG. Ook ben je in staat deze toe te passen.  

Programma ADR-certificaat basis

De opleiding is voor het grootste gedeelte theoretisch. Er is een middag ingeroosterd voor een training "kleine Blusmiddelen". Voor de opleiding wordt gebruik gemaakt van een theorieboek en online thuisstudiemodule. Voor de praktijk maken we gebruik van een brandblusinstallatie. 

Locatie 

De theorie- en praktijkopleiding vindt plaats bij Osseforth Opleidingen. Het examen vindt plaats in Maastricht of Asten. 

Certificering

De opleiding wordt getoetst aan de hand van een schriftelijk examen. Een ADR-certificaat is vijf jaar geldig. Voordat de datum afloopt is een verlengingstoets noodzakelijk. Als het certificaat eenmaal verlopen is dan moet de gehele cursus overnieuw gevolgd worden. 

Nascholing

De cursus ADR-certificaat basis duurt 2 zaterdagen 8:30 - 17:30.  ADR mag voor maximaal 14 punten meetellen als nascholing.

Belangrijk: Voor het volgen van de nascholing is het niet van belang of u slaagt voor het ADR-examen. U voldoet aan de code 95 als u de cursusdagen volgt!!

Overige bijzonderheden ADR-certificaat basis

  • Bij deze cursus ADR nascholing is inbegrepen inlogcode, koffie, thee en een lunch 
  • Het enige wat ontbreekt zijn de aan- en afmeldkosten voor de code 95

U bent belangrijk 

Osseforth Opleidingen Limburg streeft naar constante kwaliteit. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. Op Springest.nl/Osseforth leest u hoe andere kandidaten Osseforth Opleidingen Limburg ervaren. We stellen het erg op prijs als u na afloop van de cursus ADR nascholing uw ervaring wilt delen. 

Waarom u kiest voor Osseforth Opleidingen Limburg 

  • Opleidingen met hoog slagingspercentage 
  • Klanttevredenheid van gemiddeld cijfer 8,5 bij Springest 
  • Dé trendsetter in opleidingen al meer dan vier decennia lang!

Mail onze medewerkers voor een prijsofferte! Ook de klassikale opleider code 95 in Limburg voor Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen!