Klein vaarbewijs Limburg

Limburg en klein Vaarbewijs

Limburg is niet in de eerste plaats bekend vanwege de watersport. Maar wist je dat de Maasplassen bij Roermond al sinds jaar en dag één van de sterkste trekpleisters zijn van Limburg?Niet voor niets liggen de grootste Limburgse plaatsen aan de Maas zoals Venlo, Roermond en  Maastricht. Andere plaatsen als Sittard, Geleen, Brunssum, Hoensbroek Heerlen, Kerkrade en Weert liggen op nog geen half uur rijden van de Maas. In de omgeving van Maaseik liggen ook enkele maasplassen, evenals bij Maasbracht natuurlijk.

Osseforth Opleidingen geeft in Limburg diverse watersport-cursussen. Je kunt er o.a. terecht voor Klein vaarbewijs 1 en Klein Vaarbewijs 2

Klein Vaarbewijs I of II in Limburg?

Of je een vaarbewijs nodig hebt of niet is afhankelijk van het type boot waarmee je vaart. Klein Vaarbewijs I of II is afhankelijk van je vaargebied.Voor klein binnenwater, rivieren, kanalen en meren is VB I vereist. Voor ruime binnenwateren zoals Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Wester- en Oosterschelde is VB II verplicht.

Als je een grote boot hebt en je vaart alleen op de rivieren, kanalen of meren, dan is VB I voldoende. Als je een jetski hebt en je vaart ermee op het IJsselmeer, dan heb je VB II nodig. Als je alleen op zee vaart en geen havens binnen vaart, heb je geen Vaarbewijs nodig.

Kijk hier voor cursusdata Vaarbewijs 1

Klik hier voor cursusdata Vaarbewijs 2

Voor grotere groepen kunnen we ook op locatie in Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Valkenburg, Sittard of Geleen een vaarbewijs cursus verzorgen.

Veelgestelde vragen over het vaarbewijs.

Het vaarbewijs 1 en 2 behaal je bij Rijschool Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2022