Taxipas halen met zelfstudie

Taxipas halen met zelfstudie

Nieuw! Het is nu zelfs mogelijk om voor de taxipas te slagen met 100% E-learning. Theorie én praktijk dus helemaal online, alleen voor het examen hoef je nog de deur uit!
We hanteren extra flexibiliteit om problemen te voorkomen, in het geval dat cursist of docent uitvalt door ziekte.

Als je de taxi pas wilt halen dan kun je er ook voor kiezen om enkel het theoretisch gedeelte d.m.v. zelfstudie eigen te maken. Het vergt wel enige discipline!

of bekijk prijzen

De taxi pas heeft twee varianten: de beperkte pas waarbij je alleen maar contract vervoer mag verrichten en de uitgebreide variant waarbij je ook betaalde klanten mag vervoeren. Bij het contract vervoer denk je bijvoorbeeld aan schoolvervoer van leerlingen.

Taxi pas Theorie 

De theorie wordt d.m.v. zelfstudie eigen gemaakt. Daardoor bespaar je aanzienlijk op de opleiding. Bij de opleiding is een boekenpakket inbegrepen waarmee je thuis aan de slag kunt. Tevens kun je theorie-examens oefenen middels het meegeleverde theorie boek.

De volgende onderwerpen komen aan bod bij de taxi theorie opleiding: Wegenverkeerswet, omgaan met diverse klanten typen, ritprijs berekening, sociale vaardigheden, de taxi wetgeving, de route kaarten, de navigatie, de taximeter, etc, etc.

Taxi pas praktijk 

De praktijk bestaat uit een rijopleiding van 2 dagdelen van elk 4 uur met twee personen in Maastricht of in de regio Sittard-Geleen. Je krijgt rijles in een Taxi busje dat compleet is ingericht als taxi voertuig. Het rijexamen vindt plaats bij het CBR in Maastricht of Sittard.

Medische Keuring

Voor het aanvragen van de taxi pas is een Verklaring Omtrent goed gedrag en een medische keuring verplicht. Klik hier voor meer info over de keuring.