Stap budget

STAP-budget

Alle werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen van maximaal €1000,- per jaar. Het STAP-budget is een subsidie voor scholing voor bijvoorbeeld trainingen, cursussen of opleidingen. De overheid wil met deze regeling de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens jouw loopbaan, je hebt zo meer kans om een baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Zorg dat je de voorinschrijving voor jouw Osseforth Opleiding op tijd zodat je helemaal klaar bent voor de volgende inschrijvingsperiode bij het UWV.

Meer informatie aanvragen STAP budget aanvragen

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je voldoen aan:

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
 • Je scholing start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dat jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Stappenplan

 1. Stap 1: Inschrijven bij Osseforth Opleidingen
  Bij Osseforth Opleidingen kun je vanuit de branche Transport & Logistiek de opleidingen zoals vastgesteld met STAP-budget kiezen. Schrijf je in via de aanmeldknop op deze pagina, vul je gegevens in en we maken jouw STAP inschrijvingsformulier zo spoedig mogelijk in orde.
 2. Stap 2: Budget aanvragen bij UWV
  Zodra de aanvraagronde van het UWV is geopend ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Zoek hier de juiste opleiding van Osseforth Opleidingen. Met het STAP-aanmeldbewijs van die wij voor jou aangemeld hebben kan je nu jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen.
 3. Stap 3: Goedkeuring aanvraag
  Binnen 4 weken stuurt het UWV jou een bericht over de status van jouw aanvraag. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijgen wij ook bericht van het UWV en gaan we direct voor jou aan de slag. Binnen 2 werkdagen na goedkeuring krijg je bericht van ons. Is de aanvraag niet goedgekeurd? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Meer informatie aanvragen over het STAP budget
8.9

Stel direct
een vraag

We reageren binnen 24uur