Extra uitleg rijksoverheid camperrijbewijs/ C1

Camperrijbewijs heet officieel het C1 rijbewijs

Heb jij een camper of wil je een camper aanschaffen die meer dan 3.500 kg weegt maar minder dan 7.500 kg? Dan heb je een apart rijbewijs nodig om met de camper te rijden. Omdat officieel het camperrijbewijs niet bestaat, zul je examens moeten afleggen voor het C1 rijbewijs. Dit is een vrachtwagenrijbewijs voor kleinere vrachtwagens. De leerstof behandelt dan ook de vrachtwagen theorie en er wordt niet gesproken over camper theorie.

Met het C1 rijbewijs mag je een aanhanger trekken. Maar weegt de aanhanger meer dan 750 kg dan mag je hiermee pas rijden als je in het bezit bent van het rijbewijs C1E. 

Vol vertrouwen achter het stuur zitten van je camper

Osseforth Opleidingen biedt rijopleidingen voor het "groot rijbewijs" en beschikt ook over een C1 vrachtwagen. Dus wil je leren rijden met een camper dan volg je bij ons de C1 rijopleiding. Is het alweer enige tijd geleden dat je je rijbewijs hebt gehaald? Dan heb je misschien interesse in een korte opfriscursus. Deze bieden we in samenwerking met het NKC aan en wordt aangekondigd via Facebook en onze website. 

 
Extra uitleg rijksoverheid C1/ camperrijbewijs - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2023