Rijbewijs c

Rijbewijs C

Wanneer u in het bezit bent van rijbewijs B, kunt u een rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs volgen. Ook wel bekend als het rijbewijs C. Mocht u vervolgens ook nog met een aanhanger willen gaan rijden, dan kunt u het CE rijbewijs halen. Voor al deze rijbewijzen kunt u terecht bij Osseforth Opleidingen. Dé beste opleider van Nederland 2014! We zijn gevestigd Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen en zijn daarmee altijd dichtbij. U komt uit de regio Roermond Weert? Geen probleem, ook voor u hebben we aanbod. Lees wat we voor u kunnen betekenen wanneer u op zoek bent naar een vrachtwagen rijschool in Roermond of Weert.
 

Hoe verloopt de opleiding voor het vrachtwagenrijbewijs?

U begint eerst met een theorieopleiding die bestaat uit drie vakken; verkeer, techniek en Administratie Goederenvervoer. Zodra u deze vakken met goed gevolg hebt afgelegd, start u met de praktijk. Het aantal rijlessen dat u nodig hebt varieert van 20 tot 32 afhankelijk van uw aanleg, inzet en rijervaring met de auto en/of motor.
 

Kosten voor het halen van rijbewijs C

Voordat u met de C opleiding begint is het verstandig om een proefles te volgen. Deze les duurt 2 uur en geeft een goed beeld hoe het is om een in vrachtwagen te rijden. Een exact overzicht van de mogelijke kosten, treft u aan onder het tabblad prijzen op deze pagina.
 

Wanneer kan ik met een C1 rijbewijs volstaan?

Mocht u  willen gaan rijden met een vrachtwagen die zwaarder is dan 3500 kg maar die lichter is dan 7500 kg (ledig gewicht met laadvermogen) dan kunt u volstaan met het C1 rijbewijs. Dit is een nieuw rijbewijs dat is ingegaan vanaf 19-01-2013. Meer informatie over dit nieuwe rijbewijs kunt u lezen op de pagina alles over het C1 rijbewijs.