Rij instructeur motor brommer

Opleiding rijinstructeur motor en brommer

U bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in een bekende branche? Kijk eens naar de opleiding tot motor/ bromfiets rij-instructeur! Voor meer informatie neem contact op met Osseforth Opleidingen Limburg.

of bekijk prijzen

Programma opleiding rijinstructeur motor/ brommer 

De opleiding tot rijinstructeur bestaat standaard uit drie fases. Voor de opleiding tot rijinstructeur motor/ brommer vervalt fase 2, u krijgt vrijstelling hiervoor. 

 • Fase 1 Competente verkeersdeelname
  1. Theorie van de rij-taak, wet en regel kennis, verkeerstaak, verkeersveiligheid, ander verkeer, mobiliteit en doorstroming, milieu, rij procedure, verkeersinzicht.
  2. Eigen vaardigheid, praktijkrit
  3. Eigen vaardigheid, bijzondere verrichtingen
 • Fase 2 Didactische voorwaarden - U heeft vrijstelling
 • Fase 3 Stage en stagebeoordeling
  1. Stage; 20 uur actieve stage, zelf actief lesgeven

Examen

Fase 1a sluit u af met een theorietoets, fase 1b met een praktijkrit en voor fase 1c voert u bijzondere verrichtingen uit op een oefenterrein. De stage, fase 3a, sluit u af met het geven van een rijles met een positieve beoordeling. 

Duur 

De opleiding tot rijinstructeur motor/ brommer duurt 3 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van het instroom-moment en uw beschikbaarheid.

Lesdata 

De theorie- en praktijklessen worden in onderling overleg ingepland.

Kosten 

De opleiding is volledig aftrekbaar en vrijgesteld van BTW. Een gespreid betalingstermijn is mogelijk.

Overige bijzonderheden

Voor deelname aan deze opleiding dient u in het bezit te zijn van een geldig auto-instructeurs bewijs en geldig motorrijbewijs.

Geslaagd en dan?

Met het instructeurscertificaat op zak bent u gediplomeerd rijinstructeur voor de motor/ brommer. U kunt in loondienst gaan werken bij een rijschool. U kunt er ook voor kiezen om een eigen rijschool te starten. Omdat u in de rijschoolwereld werkt met afspraken, is het mogelijk om fulltime of parttime aan de slag te gaan.

Interesse? Meer informatie

Is uw interesse gewekt of heeft u nog vragen? Neem contact op met Osseforth Opleidingen Limburg en uw vragen worden beantwoord.