Heftruckopleiding

De Heftruck opleiding voor Limburg!

U kunt in het logistiek opleidingscentrum van Osseforth Opleidingen Limburg terecht voor een herhalings heftruck opleiding voor gevorderden en een tweedaagse basiscursus vorkheftruck met slagingsgarantie! Ook kunt u terecht voor een heftruck opleiding met een certificaat voor de petrochemische industrie (uit de SSVV Opleidingen gids).

Inschrijven cursus

of bekijk prijzen

U16-2 Veiligheidscertificaat vorkheftruck 4 dagdelen

Als basis geldt deze unieke tweedaagse opleiding tot vorkheftruck- chauffeur. De eerste dag starten we met een dagdeel theorie. De overige drie dagdelen oefenen we in de praktijk de dagelijkse praktijksituatie na. Aan het eind van de tweede dag vindt er een theorie- en praktijkexamen plaats. Voor de tweedaagse opleiding geven we een herexamen garantie.

U16-2 Veiligheidscertificaat vorkheftruck hercertificering 2 dagdelen

Voor degene die geen geldig certificaat bezitten, maar die wel vaak met een heftruck gewerkt hebben kunnen volstaan met een eendaagse opleiding. Dus veel ervaring met het werken met een heftruck is vereist! In deze dag cursus worden theorie en praktijk behandeld. Aan het eind van de dag vindt er een theorie en praktijkexamen plaats.

Programma heftruck opleiding bij Osseforth Opleidingen

Theoretisch gedeelte

  • Arbeidsomstandigheden, wettelijke eisen, veiligheid en de omgeving
  • Vorkheftruck en de last, ware house inrichting
  • Pallets, vorkheftrucks en voorzet middelen

Praktisch gedeelte

  • Rijklaar controle en voorbereidingshandelingen
  • Besturing en gebruik van de vorkheftruck
  • Laden en los- technieken, gebruik inrij stellingen
  • Slalom baan met zware last
  • Laden en lossen van een BDF Laadbak

Is een vooropleiding nodig voor de heftruck cursus?

Er bestaan geen specifieke vooropleidingseisen. Beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Minimale leeftijd is zestien jaar.
Verder zijn deelnemers verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de training veiligheidsschoenen te dragen. U dient hier zelf voor te zorgen. Deze zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de praktijklocatie.

Het heftruck praktijkexamen

De eendaagse heftruckopleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De tweedaagse wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. De certificaten hebben een geldigheidsduur van 5 jaar.

9.4
Score voor Osseforth Opleidingen na 175 ervaringen.
Heftruck opleiding in logistieke opleidingshal - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2022