Nascholing code 95

Code 95 Nascholing vrachtwagen/bus

Sinds september 2008 moeten alle bus chauffeurs verplicht nascholing volgen om hun vakbekwaamheid te verlengen. Vanaf deze datum is de vakbekwaamheid namelijk nog maar vijf jaar geldig. De nascholing voor het bus rijbewijs bestaat uit 35 uur. Alleen gecertificeerde nascholingscursussen tellen mee voor de verlenging.
Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeurs diploma krijgen te maken met een beperking van de geldigheid.

Bent u al als beroepschauffeur werkzaam?
Iedereen die voor 10 september 2008 buschauffeur is, heeft zeven jaar (van september 2008 tot september 2015) de tijd om de eerste 35 uur nascholing te volgen. Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere vijf jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing.

Bent u een nieuwe chauffeur?
Iedereen die sinds 10 september 2008 voor het bus rijbewijs geslaagd is of slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing.
Voor nieuwe chauffeurs geldt dus niet de eenmalig langere termijn van zeven jaar, die voor huidige werkzame chauffeurs wel geldt.

Zowel vrachtwagen- als buschauffeur?
Als een chauffeur in het bezit is van zowel een chauffeurs diploma (code vakbekwaamheid) voor personenvervoer als voor beroepsgoederenvervoer, dan hoeft hij slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur. De klassikale opleider Nascholing bus code 95 in Limburg! Voor Maastricht, Heerlen en Geleen-Sittard.

Pakketprijs Nascholing bus code 95
Osseforth Code 95 abonnement 5 dagen voor €750,00
- 4 cursussen
- 1 praktijktraining