Busrijles

Begin met busrijlessen en volg een proefles

Heeft u interesse in het busrijbewijs D? Schrijf u dan in voor een proefles van 2 uur voor € 120,00!

of bekijk prijzen

Het busrijbewijs kan behaald worden op 2 manieren

  1. Reguliere opleiding Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rij-instructeur. De reguliere opleiding kan plaatsvinden van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en zaterdag van 08.00 uur t/m 17.00 uur. 
  2. Snelcursus ( compact opleiding) Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u al in het bezit bent van uw Vakbekwaamheid.

Proefles bus rijbewijs

Voordat u met de opleiding begint start u met een proefles. Deze kennismakingsles duurt 2 uur en het is niet noodzakelijk dat u al eerder bus gereden hebt. Het gaat namelijk alleen om uw leersnelheid. Na de evaluatie achteraf, weet u vooraf exact hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt volgen en wat de totale kosten van de opleiding zijn. Na afloop van deze proefles kunnen alle rijlessen en het rij-examen ingepland worden. Hierdoor weet u exact wanneer alle rijlessen en het examen plaatsvinden.

Leeftijd bus rijbewijs

Wanneer u kiest voor de volledige theorie opleiding inclusief praktische toets en Toets Besloten Terrein dan mag u met 18 jaar op rij-examen en dan bent u vakbekwaam. Kiest u alleen voor het D (bus rijbewijs) dan mag dit pas met 21 jaar. 

Bus rijbewijs keuring

Voor de opleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring volgt bij een ARBO arts. De instructeur zal na afloop van de proefles hier alle informatie over aanreiken.