Adr cursus

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Osseforth Opleidingen Limburg is dé erkende ADR opleider van het Zuiden. Wij hebben ervaren en enthousiaste instructeurs die de stugge materie tot leven brengen en laten aansluiten op de praktijk. 

of bekijk prijzen

Aanbod ADR cursussen

Onze ADR cursus, viermaal per jaar, is een goede leidraad voor het examen en is verder volledig afgestemd op de praktijk. Het ADR certificaat is 5 jaar geldig. Onze ADR cursus duurt vier dagen en beslaat de theorie en praktijk voor onderstaande certificaten:

  1. U01-4 ADR-certificaat basis
  2. U01-4 ADR-certificaat basis + tank
  3. U01-4 ADR-certificaat basis verlenging

1. U01-4 ADR-certificaat basis

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen,  optreden bij onregelmatigheden en  hoe te handelen in verschillende situaties. 

2. U01-4 ADR-certificaat basis + tank

De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften. 

3. U01-4 ADR-certificaat basis verlenging

Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de meest recente wijzigingen. Het spreekt voor zich dat de verlengingstoets alleen afgelegd kan worden als je in het bezit bent van een geldig ADR certificaat. Is het certificaat niet meer geldig, dan moet je overnieuw beginnen en kiezen voor de hierboven genoemde cursussen 1 of 2.

Let op! Je moet slagen voor de verlengingstoets voordat de datum van geldigheid verloopt van het huidige certificaat.